Рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас са запретнали ръкави

...
Рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас са запретнали ръкави
Коментари Харесай

Супер оферта за любителите - нощен риболов и чорба за 5 лв. до Бургас

Рибарите от селището Ченгене скеле край Бургас са запретнали ръкави и вършат нощен лов на риба. Пускат осветяване под лодките с лампи, и рибата се събира под морските съдове, с цел да търси храна. Така се лови на пуснатите чепарета.

Лампите за нощен лов на риба се продават свободно в магазините, потъват на 3- 4 метра дълбочина и всеки див звяр - сафрид и даже малък паламуд, по този начин наречената " циганка ", се събират на светлината.

На чепаретата  " налита " даже и хамсия, която другояче се лови в даляните и с тралове, сподели пред  " Труд "  кметът на селището Димитър Янчев.

Водите сега са горещи, а рибата се стреми към по надълбоко и по-хладно, където се усеща по-комфортно, по тази причина през септември ще има повече, изясняват риболовците. През първия есенен месец се чакат пасажите сафрид, както и чернокопът. В началото, до момента в който са още дребни, те се движат дружно, а след това се разделят на разнообразни пасажи.

Хубавото е, че има хамсия, която е храна за паламуда. Тава значи че наесен може да се чака добра слука - " царят на морето " - паламудът да изпълни мрежите, считат морските вълци.

Бум на визити от туристи има сега в селището им Ченгене скеле. Привлечени от сантименталното място, летовниците вървят на плаж, а след това отсядат и в локалната механа " Морски сговор ". Масите се резервират за няколко дни напред, а всички ястия са специалитет.

Чиниите с риба и миди са пресни и добре приготвени. Предлагат се сафрид, хамсия, цаца. Според морските вълци, всичко приготвено в кръчмата им е и по- на ниска цена от останалите заведения. Рибената супа сега е 5.50 лева, до момента в който в първокласните бургаски заведения удря 8 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР