Резултатите от експертизата на сваления Ил-76 от Въоръжените сили на

...
Резултатите от експертизата на сваления Ил-76 от Въоръжените сили на
Коментари Харесай

Путин: Украйна е свалила Ил-76 с американски или френски ракетни системи

Резултатите от експертизата на сваления Ил-76 от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще бъдат подготвени до два-три дни - тогава ще стане ясно дали американски или френски системи за Противовъздушна отбрана са стреляли по съветския аероплан. Това сподели през вчерашния ден президентът Владимир Путин на среща със студенти, участващи в спецоперацията, съобщи ТАСС. Путин назова офанзивата против Ил-76, пренасящ украински пленници до мястото за замяна, закононарушение на киевския режим.

" Средствата за поразяване са конфискувани на място. Те споделят, че това е ракета за противовъздушна защита. Това значи, че или те (украинските въоръжени сили) са били едва подготвени, или не се учат добре сами, или не могат вярно да ръководят такива системи. Най-вероятно това са американски системи " Пейтриът " или европейски системи за противовъздушна защита, най-вероятно френски. Но след няколко дни ще има прецизен отговор “, сподели съветският президент.

" Във всеки случай случилото се е закононарушение. Или " по немарливост ", заставен съм да употребявам такава правна дефиниция, или преднамерено, само че във всички случаи е закононарушение. Те правят такива закононарушения всеки ден, в това число против цивилни (…). И всичко се проверява у нас, в това число и последния случай. Последното закононарушение е обвързвано с унищожаването на аероплан. Разбирате ли? “, сподели Путин на срещата си в Санкт Петербург със студенти, участници в специфичната военна интервенция.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР