Резултатите на седмокласниците по математика продължават да се подобряват след

...
Резултатите на седмокласниците по математика продължават да се подобряват след
Коментари Харесай

Седмокласниците - добре по математика, все по-зле по български

Резултати те на седмокласниците по математика не престават да се усъвършенстват след пагубния срив през 2016 година, само че по литература освен няма прогрес, а дори леко утежняване , което от просветното министерство се възприема като задържане на миналогодишното равнище. Все отново 30% от децата са под оценка " добър " по литература, а по математика делът на слабите и междинните оценки е 43 на 100.
Отличните оценки по български език и литература са на половина по-малко, в сравнение с през 2017 година, само че по математика са се нараснали доста. При двойките по литература има слаб растеж, а при математиката има понижение след рекордните 17 983 двойки през 2016 година Това демонстрират данните от тазгодишното национално външно оценяване след седми клас, показани през вчерашния ден от МОН, написа в. " Сега ".
Тази година на първия модул по български, който е наложителен, децата са изкарали приблизително 32.6 точки (от 65) при 34.67 година по-рано. Незначително се усъвършенства резултатът на втория модул, който служи за вход в гимназиите. На него междинният резултат е 19.38 точки при 19.05 точки през 2017 година (от 35). При математиката усъвършенстване има и при двата модула. На по-лесния първи модул междинният брой точки е 30.43 при 28.52 преди година, а на втория резултатът се покачва от 8.67 на 10.26 точки.
Този резултат след срутва през 2016 година се дефинира от МОН като трайна наклонност вследствие на упорита работа в учебните заведения. По-слабото показване по български пък ще наложи да се сложи акцент върху този предмет през идната година, стана ясно от обясненията на специалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР