Резултатите на седмокласниците на изпитите за гимназия остават тревожно ниски.

...
Резултатите на седмокласниците на изпитите за гимназия остават тревожно ниски.
Коментари Харесай

Тревожно ниски остават резултатите от изпитите за гимназия

Резултатите на седмокласниците на изпитите за гимназия остават " обезпокоително ниски ". Средните точки от изпитите по български език и литература и по математика са съизмерими с тези от предходната година. Освен, че няма съществено усъвършенстване, анализът на министерството на образованието демонстрира, че учебните заведения, в които предходната година резултатите са били ниски, тази година са с още по-лоши достижения.

Това оповестиха от Министерството на образованието и науката (МОН) в сряда.

Средно на изпита по български език и литература седмокласниците са изкарали 51.06 от 100 вероятни точки. Това е леко намаляване по отношение на 2019 година, когато междинният резултат беше 53.06 точки

Притеснително ниски остават междинния брой точки на изпита по математика – едвам 36.33 от 100 вероятни. Той се е подобрил леко спрямо предходната година, когато е бил 33.62 точки. По-високият резултат по математика се изяснява и с това, че от ден на ден възпитаници се пробват да вземат решение и дилемите с отворен отговор, а освен тези с избираем. Дори и да не са стигнали до крайния отговор на тези задания, огромна част от тях въпреки всичко са получили някакви точки за опитите си. Тази година 13 000 седмокласници изобщо не са се пробвали да вземат решение дилемите с отворен отговор, до момента в който рез 2019 година броят им беше 17 000, а в предишни години са достигали и 20 000 или към една трета от всички деца.

По-ниското достижение по български език се дължи на по-ниската успеваемост при въпросите с отворен отговор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР