Резиденцията във Флорида на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп

...
Резиденцията във Флорида на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Обрат! Защо ФБР обискира имението на Тръмп

Резиденцията във Флорида на 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше претърсена от сътрудници на ФБР.

Официалната причина за обиска не е известна, само че чиновниците на реда са показали заповед за осъществяването му. Последваха гневни реакции от страна на Тръмп и републиканците, а съгласно демократите даже и някогашен държавен глава не е над закона.

Утрото край " Мар-А-Лаго " е умерено. Само преди няколко часа обаче към дома на Доналд Тръмп имаше засилено полицейско наличие. Агенти на ФБР направиха обиск в имението. В особено документално изказване, Тръмп изрази възмущението си.

" Мрачни времена за нашата страна - красивият ми дом Мар-А-Лаго в Палм Спрингс, Флорида, сега е под блокада, атакуван и окупиран от огромна група сътрудници на ФБР. Нищо сходно не се е случвало на президент на Съединените щати. Това е офанзива от страна на крайнолеви демократи, които обезверено не желаят да се кандидатирам за президент през 2024 година, изключително след последните социологически проучвания, и които ще създадат всичко допустимо да спрат републиканци и консерватори на идните междинни избори ", разяснява Тръмп, предава Българска национална телевизия.

Той уточни, че е разрушен сейф в едно от пространствата и разгласи случилото се за невиждано. Според магситарти, заповед за обиск надали би била подписана, в случай че няма в действителност солидни доказателства.

Aмерикански медии настояват, че претърсването е по отношение на следствие на метода, по който Тръмп е съхранявал документи, изнесени от Белия дом. Предполага се, че измежду тях има и класифицирана документи. През февруари от националните архиви на Съединените щати оповестиха, че са получили 15 кашона с документи, които до този миг са се намирали в имението на Доналд Тръмп.

Според институцията, те са прибрани там след края на мандата на Тръмп при започване на 2021, вместо да бъдат законно върнати. Обискът, по време на който някогашният президент не е бил в имението, провокира шествия в негова отбрана.

" Когато видях в новините какво става, погледнах брачна половинка си и му споделих - това не може да се случва в Съединените щати. Такива неща се случват в Куба, Венецуела, Никарагуа. А това тук... освен това с индивида, който толкоз обичаме, и знаем, че е единственият, който може да избави тази страна! ", сподели Илейн Фандино.

" Мисля, че това е комунизъм! Аз съм от Куба. Живял съм го! Знам всичко за него. Като оръжие се употребяват Министерство на правораздаването, ФБР, данъчните служби. Това вършат те ", счита Алекс Гонзалес.

Републиканците оповестиха дейностите на ФБР за " политически стимулирани ". Според анализатори, те ще се опитат да насочат гнева против демократите - единствено няколко месеца преди междинните избори за Конгрес, планувани за ноември.

Според ръководителя на Долната камара на Конгреса - Нанси Пелоси от Демократическата партия, никой не е по-високо от закона, пък бил той и някогашен държавен глава. От Белия дом оповестиха, че не са били авансово известени за обиска.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР