Резиденцията, която обитава шефът на РИОСВ-Пловдив Ивайло Йотков, му била

...
Резиденцията, която обитава шефът на РИОСВ-Пловдив Ивайло Йотков, му била
Коментари Харесай

Скандал! Кой хариза баровски палат в пловдивския Бевърли Хилс - с. Марково, на шефа на РИОСВ-Пловдив Ивайло Йотков?

Резиденцията, която населява шефът на РИОСВ-Пловдив Ивайло Йотков, му била подарък от маститата строителна компания “Синид 07 ”, гласи абсурден сигнал до редакцията ни. Според подателите, баровската вила била издигнала снага в пловдивския Бевърли Хилс, както е по-известно с. Марково, т.к. там са адресно регистрирани едни от най-влиятелните и фрашкани с пари родни олигарси. Конкретната локация, на която държавният служител се шири, е м. “Захаридево ”, номер 43 p, настояват читателите ни.

 

Бърза информация в Гугъл Maps демонстрира здание с моделна архитектура и впечатляващо РЗП. Фасадата е издържана в неясно виолетово, подсилено с бели акценти и зид от ковано желязо. Грижливо окастрената ливада, солидната входна врата и съвършено асфалтираният път приказват, че там населява човек с благоприятни условия, надалеч надхвърлящи скромната заплата на държавен еколог в провинцията.

 

Дружеството, за което се твърди, че е поело масрафа по градежа на къщата на Ивайло Йотков, е записаната в столичния кв. “Красно село ”, бул. “Цар Борис III ” 19 компания “Синид 07 ” ООД, чийто предмет на активност е “интериорно обзавеждане, вътрешен и интернационален превоз, комисионни, спедиционни и транспортни покупко-продажби ”, откриваме в Търговския указател.

 

Как и за какво една Софийска компания би имала интерес да прави толкоз великодушни дарове на шефа на РИОСВ-Пловдив, можем единствено да допускаме.

 

През юни м.г постройката на локалната екоинспекция осъмна с плакати: “Йотков - прислужник на минно-добивната мафия ” и “Не посягайте на земите ти, другояче проклети да сте! ”. Призивите за оставка на шефа на локалното Регионална инспекция за опазване на околната среда бяха издигнати от Сдружението на „ Пчелари и фермери – Червен – Горнослав - Долнослав “. Те желаеха от шефа на инспекцията Ивайло Йотков да разгласи загубата на правния интерес на вложителя „ Запрянови-03 “, който желае да гради кариерата край въпросните обитаеми места. Протестиращите настояха за оставката на шефа на екоинспекцията с претекста, че „ обслужва инвеститорския, а не гражданския интерес “.

 

Пред микрофона на медията ни те показаха догатки, че Ивайло Йотков е получил крупни суми под масата от лица, имащи интерес кариерата в Горнослав да обсеби плодородните земи на локалните хора, унищожавайки стотици декари обработваеми терени и дефакто съсипвайки земеделието в самото сърце на Тракия. “Кешът върви на конвейр към джобовете на Йотков, в случай че имахме страна този трябваше да лежи в пандиза ”, споделиха ядосани притежатели на пчелни кошери, чиито пчели измират поради кариерата.

 

През 2020 година, Ивайло Йотков беше претрупан в полицейски бус с цел да бъде разпитан по време на акция под управлението на Специализирана прокуратура, Антикорупционната комисия и пловдивската полиция. В качеството му на някогашен шеф на Басейново дирекция в Пловдив, Йотков трябваше да дава отговор за какво цялото произвеждане на притежавания от олигарха Ветко Арабаджиев “Захарен комбинат - Пловдив ” е работело с вода от противозаконни сондажи на територията на предприятието. Това е било открито от Басейнова дирекция – Пловдив, само че актуалният началник на РИОСВ-Пловдив не си е мръднал пръста да наложи наказания за управлението на завода. Дали от благосклонности към семейство Арабаджиеви, или поради тлъста парична подплата, оставяме читателите да си отговорят.

 

Ние обаче питаме до по кое време в Министерството на околната среда и водите ще се вършат на разсеяни за корумпираните, оядени и безразлични към грижата за природата шефове на локалните РИОСВ-та, измежду които несъмнено е и Ивайло Йотков.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР