резидентът Румен Радев и тази година отиде на паметника на

...
резидентът Румен Радев и тази година отиде на паметника на
Коментари Харесай

Радев на Шипка: Тук се ражда свободна България

резидентът Румен Радев и тази година отиде на паметника на връх Шипка, където ще се организира честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея. В подножието на паметника, преди да изкачи над 800-те стъпала той приказва пред чакащите го публицисти

„ Държавният глава постоянно е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и през днешния ден те се провеждат по гражданска самодейност без никакви партийни цветове. Но

ръководещите повториха срамния сюжет от Трети март ,

когато, спомняте си, всички планувани празнувания и в столицата, и в страната, бяха позволени и се организираха, а задачата беше една единствена – президентът да не се качи на Шипка и да не говори”, сподели президентът.

„ Ако бяха толкоз загрижени за здравето на хората, властта нямаше да организира своето всеобщо партийно скупчване преди няколко седмици”, добави Радев.

Президентът добави:

„ Честванията на Шипка са вековна традиция – тук се ражда свободна България.

На някои очевидно им харесва да не разрешават събирането на свободни хора, само че както виждате, това няма да се получи – всеки български жител има право да изрази своята свободна воля и да уважи този празник.

Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на държавното управление и основния прокурор; саморазпускане на Народното събрание и предварителни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят само печелене на време и бетониране на статуквото.

Мафията се пробва да вкара България в ням коловоз ,

пробва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад необразованите брътвежи за нова Конституция. Днешният парламент е дискредитиран, той е изгубил към този момент и легитимност, и достолепие - виждате по какъв начин партии сменят позициите си през 24 часа, и се трансформират от ден на ден в знак на самоунижението”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР