* Резервацията за хотел може да се откаже без неустойка

...
* Резервацията за хотел може да се откаже без неустойка
Коментари Харесай

Наемат къщи за гости за семейни събирания

* Резервацията за хотел може да се откаже без наказателна клауза до 3 дни преди 31 декември
Къщите за посетители се оказват желано място за събиране на семейството или приятелите за Коледа или Нова година. Ако наемат цялата вила, хората ще са сигурни, че няма да има непознати на празника с тях. Така ще са спокойни, че някой няма да донесе ковид на празненството.

Очаква се на 21 декември да отпаднат строгите карантинни ограничения, само че даже това да не се случи, заповедта на здравния министър не не разрешава частните събирания до 15 души.

Две трети от местата за настаняване в страната са заети за идните коледни и новогодишни празници, сочат данни на Института за разбори и оценки в туризма (ИАОТ), които са към края на ноември.

" Мястото е резервирано за 31 декември ", показват от къща за посетители в Бойково, която разполага с кръчма и оборудвана кухня, тъй че наемателите сами ще си подготвят празничната вечеря. Същото е ситуацията и с къщи чартърен в Калофер, в Добралък и в с. Врата, покрай Асеновград. В тях могат да нощуват сред 10 и 22 души. Обект в Сопот е запазен и за Коледа, и за Нова година. Цените варират сред 300 и 500 лв. на денонощие за цялата вила. На множеството места категорично е упоменато, че и тютюнопушенето е позволено, написа „ Марица “.

Проверка на „ Стандарт “ в уеб сайтове за групово извършване на покупки и за онлайн предложения за празниците сподели, че все още има доста оферти за разнообразни по категория места за настаняване. В хотелите цените стартират от 100 лева на човек с включена вечеря, като в множеството случаи е планувана и отстъпка. Всички се стараят да привлекат туристи с разнообразни екстри и бонуси - СПА, басейн и фитнес или вкусни ястия

Туристическият бизнес във Велинград е подготвен да посрещне своите посетители незабавно, откакто бъдат разхлабени ограниченията, съобщи ръководителят на Сдружението на хотелиери и ресторантьори – Западни Родопи, Златко Златанов. В Града на минералните извори са създали районно кулинарно меню, което включва типични за родопската кухня гозби. Предстои то да бъде въведено в хотелските менюта. В листата влизат ястия като салата „ Софенка “, родопска капама, фасул с манатарки, фасул с пушен джолан, с шилешка пастърма, сарми по родопски с кървавица, чуфки с кокал, гюведже по родопски и други кулинарни обичайни шедьоври.

Важна смяна тази година е, че в случай че се наложи, резервацията за хотел може да се откаже без да се дължи наказателна клауза. Срокът за това е от 3 дни до две седмици преди 31 декември, написа „ Труд “. Опцията за анулация в последния миг е включена за първи път всеобщо от местата за настаняване, които оферират пакети за празника. Причината за това са изменящите се за дни условия за работа на заведенията и местата за настаняване по отношение на ограниченията за ограничение на пандемията от COVID-19. Затова без такава алтернатива потребителите отхвърлят да резервират.

Друга специфичност на тазгодишните предложения за празника у нас и в чужбина е, че дължимата сума може да се заплати в последния миг, като част от хотелите одобряват това да става и при настаняване. В предходни години хотелите желаеха цялостно предплащане за празника при започване на декември, с цел да ви подсигуряват резервация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР