Рейтингът на общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън

...
Рейтингът на общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Рейтингът на доверие на президента на САЩ Джо Байдън се срина до 36%

Рейтингът на публичното утвърждение на президента на Съединени американски щати Джо Байдън спадна до 36% тази седмица. Това е най-ниския рейтинг от началото на мандата му, защото инфлацията оказва своето въздействие върху живота на американците, съгласно изследване на Reuters/Ipsos.

Двудневното национално изследване откри, че 59% от американците не утвърждават работата на Байдън.

Рейтингът на утвърждение на Байдън падна под 50% още през август 2021 година и се движи към рекордно ниското равнище, откогато го доближи за първи път през май, предизвиквайки паника, че неговата Демократическа партия е на път да загуби надзор над най-малко една камара на Конгреса в междинния мандат на 8 ноември избори.

Популярността на Байдън пострада от скока на инфлацията, която доближи 40-годишен връх през юни от 9,1%

Руската инвазия в Украйна оказа помощ за покачването на цените на горивата. Пандемията от COVID-19 попречва световните вериги за доставки.

Рейтингът на утвърждение на Байдън в личната му партия спадна до 69% тази седмица от 74% седмица по-рано. Само 11% от републиканците утвърждават представянето му на поста.

Най-ниските рейтинги на Байдън съперничат на ниските равнища на неговия предходник Доналд Тръмп, чиято известност доближи дъното от 33% през декември 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР