Рейтингът на австралийския премиер Скот Морисън падна рязко на фона

...
Рейтингът на австралийския премиер Скот Морисън падна рязко на фона
Коментари Харесай

Пожарите стопиха рейтинга на австралийския премиер

Рейтингът на австралийския министър председател Скот Морисън падна внезапно на фона на невижданите горски пожари в страната, съобщи " Ройтерс ".

Морисън е упрекван, че е реагирал прекомерно постепенно на рецесията и даже отпътува на фамилна почивка на Хавайските острови. В телевизионно изявление през вчерашния ден той призна, че е позволил някои неточности.

Според изследване на публичното мнение, извършено от института Нюзпол за в. " Острейлиън ", рейтингът на Морисън се е намалил от 45 на 37 % - най-ниското му ниво, откогато той стана водач на Австралийската демократична партия през август 2018 година Одобрението за водача на главната опозиционна мощ, лейбъристите, Антъни Албанезе е повишено с 6 % от 40 на 46 %.

При това Австралийската лейбъристка партия към този момент е преди всичко по поддръжка с 51 % против 49 % за ръководещата Либерално-национална коалиция. В началото на предишния месец обединението водеше с 52 против 48 %.

Фотогалерия: Югоизточна Австралия се готви за огнен пъкъл >

Анкетата е била извършена, откакто Морисън разгласи отпущането на 2 милиарда австралийски $ (1.4 милиарда долара) за възобновяване и активизира 3000 резервисти от армията да оказват помощ на пожарникарите. Горските пожари в Австралия, които бушуват от месеци, предизвикаха гибелта на 28 души и унищожиха 2000 къщи. Пламъците изпепелиха 11.2 хектара повърхност - близо половината от територията на Обединеното кралство, отбелязва " Ройтерс ".

В продължение на седмици пожарите бяха подпомагани от горещото и изсъхнало време с вятър. Температурите постоянно надвишиха 40 градуса по Целзий. Метеорологичните условия обаче станаха по-благоприятни през уикенда, като през идващите няколко дни прогнозите са за превалявания в Нов Южен Уелс - най-тежко потърпевшия австралийски щат. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР