Революция в Албена. Голяма промяна с All Inclusive услугите в

...
Революция в Албена. Голяма промяна с All Inclusive услугите в
Коментари Харесай

Революция в Албена. Голяма промяна с ол инклузива

Революция в „ Албена ”. Голяма смяна с All Inclusive услугите в най-красивия български морски курорт.

В края на летен сезон 2023, ваканционно населено място “Албена ” удостоверява високото търсене за офертите на база All Inclusive и Ultra All Inclusive, като гостите ги избират поради удобството и сигурността им. За сметка на това обаче, мениджмънтът следи над 20% хранителен боклук на годишна база, което макар преработката му в биогаз, носи отрицателни последствия за околната среда. Именно поради това Албена анонсира своя нов Green All Inclusive, с който желае да задълбочи отношението и приноса си към устойчивото развиване на българския туристически артикул.
-->
“Със зеления All Inclusive ние се фокусираме още повече върху опазването на природата. Например, поддържаме 17-те цели на Организация на обединените нации за стабилно развиване на актуалното общество, като работим интензивно за използването на огромна част от тях ”, споделя инж. Димитър Станев, зам.-директор “Бизнес развиване ” в компанията. “Това значи, че към 60% от доставките на храни за нашите заведения за хранене идват от личните ни градини и стопанства. Отглеждаме повече от 400 телета от породата Black Angus, произвеждаме лична марка вино от нашите лозя, а с плодовете на нашите градини - череши, ябълки, круши и сливи, вършим натурални сокове и конфитюри. Отглеждаме пчели, които с изключение на да се грижат за опрашването на растенията, дават мед за нашите заведения за хранене и лековит восък, който използваме в рехабилитационните стратегии на “Медика - Албена ”. Green All Inclusive значи, че повече от половината сервирана храна е създадена в района на Албена. Към нея включваме и избор от над 40 типа спорт в комплекса, с което разпространяваме дейния и здравословен метод на живот ”, добавя инж. Станев.

Зелена сила, чист въздух и електрически превоз - включени в цената

“Green All Inclusive значи още, че 50% от потребяваната сила на годишна база идва от нашите слънчеви панели за произвеждане на електричество и топла вода, или от инсталацията за биогаз. Лечебната минерална вода в хотелите, заведенията за хранене и плувните басейни е от местни извори, а умна система за мониторинг на потреблението ни споделя дали и къде има повреди, бързото премахване на които способства за минимизиране на загубите при преноса й. Към водата прибавяме чистия и кондензиран с О2 въздух от естествен резерват “Балтата ”, оценката “Син байрак ” за прилежащата плажна зона, както и безплатния електрически вътрешен превоз. Всичко това способства за предлагането на резистентен туристически артикул, който гостите ни правят оценка високо ”, споделя Красимира Стоянова, управител “Устойчиво развиване и зелен преход ” във ваканционното населено място.

" С концепцията Green All Inclusive желаеме нашите посетители да видят уговорката ни в тази област. Защото в Албена те могат да се насладят на една безгрижна и устойчива отмора. И защото опазването на околната среда не е еднократна мярка, а развой, 1 евро от всяка нощувка отива за спомагателни екопроекти. Ние се застъпваме за устойчива консумация на храни и заобикаляме разхищението, рециклираме отпадъците в нашата апаратура за биогаз и по този метод затваряме кръга на тактиката " от фермата до масата ". Това се възнаграждава от повече от 260 000 посетители годишно ", приключват представителите на компанията.

С началото на новия летен туристически сезон Албена ще приложи редица ограничения за разпространение на място на концепциите, заложени в концепцията Green All Inclusive, с което да мултиплицира резултата от внедрените политики.   

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР