Революционната Kia EV5 е официално преставена като екстериор и интериор.

...
Революционната Kia EV5 е официално преставена като екстериор и интериор.
Коментари Харесай

Ето я KIA EV5

Революционната Kia EV5 е публично преставена като екстериор и интериор. Ъгловатите линии са в цялостен контрастност с различен стилен електрически кросоувър – Tesla Model Y.

След като преди няколко дни изтече в индустриален тип, Kia публично разкри новия електрически SUV EV5, който се подрежда под по-големия EV9.

Представен на автомобилното ревю в Ченгду, Китай, EV5 е стилен модел и се придържа компактно към дръзкия жанр на концепцията, което прави правдоподобно изказванието на Kia, че „ засенчва стандартите за дизайн на компактните SUV “. 

Дизайнерската философия „ Opposites United “ води до интериор, наподобяващ салон, който не наподобява на нищо друго, с което сме привикнали в този сегмент.

Предлагат се 64 цветови разновидността за осветлението в салона (същият брой като в доста модерни модели на Mercedes), доста внимание е отделено на лесната приложимост, а практичността е водеща в класа. Нека се задълбочим в някои от детайлите на дизайна на EV5.

Категорично най-отличителния екстериор в сегмента

Вдъхновен от взаимоотношението сред естествените пейзажи и актуалната архитектура, EV5 е като смален EV9.
Подобен по размери на Sportage, EV5 има трагично LED осветяване, което се увива към изправената предна част и под предния похлупак. 

Дигиталното „ лице на тигъра “ на КИА замества обичайна радиаторна решетка, а триизмерното Signature Star Map Lighting е въодушевено от съзвездия.

Подобно на EV9, EV5 е с прибиращи се дръжки на вратите и издигаща се от С-колоната “линия на колана ”. Има необятни “линии на раменете ”, открояващи се калници и “избутани обратно ” D-колони.

В задната част задните светлини се простират съвсем напълно по цялата дължина на каросерията, а не високо до задното стъкло, както при EV9. Има снижен спойлер, а в долната част е инсталирана плъзгаща плоча. Ще се оферират девет гланцови цвята и един непрозрачен колорит.

Екстериорните цветове са Snow White Pearl, Clear White, Starry Night Black, Magma Red, Ivory Silver (предлага се и в матово покритие), Frost Blue, Iceberg Green, Tide Blue и Shale Grey.

„ КИА EV5 е основан, с цел да предефинира жанра на компактните SUV коли със стайлинг, завършен от неповторимата дизайнерска философия на КИА – „ Opposites United “, “ споделя Карим Хабиб, изпълнителен вицепрезидент и началник на Глобалния дизайнерски център на КИА. 

„ На всеки стадий дизайнерите на КИА са работили в тясно съдействие с сътрудниците си инженери, с цел да основат изцяло решение за устойчива подвижност.

В резултат на това EV5 слага нов стандарт за дизайн, продуктивност и деловитост, като в същото време обезпечава нови равнища на наслаждение за лидера и потребителско преживяване. “

Устойчив интериор

Въз основа на изследванията на КИА, от таргет групата на милениълите считат, че интериорът на техните електрически SUV-та е спомагателна „ стая “ за живеене, а не просто място за напредване от точка А до точка Б.

Мотото „ Смело към природата “, което цели да съчетае природата и основаните от индивида детайли, служи като ентусиазъм за дизайнерите. Kia акцентира безупречните довършителни работи и релаксиращата атмосфера като две от многото качества на купето.

Изчистеното арматурно табло разполага с два екрана над грижливо интегрирани вентилационни отвори и ред физически бутони за ръководство на климатика. Седалката на предния пасажер се уголемява до тапицирана централна част, която съвсем образува цялостна предна скамейка – един от разновидностите, които основават атмосферата на отворен салон. Отбелязваме също панорамен покрив по цялата дължина на тавана и втори ред седалки, който се сгъва, увеличавайки гъвкавостта.

Интегрирани са обвързваният с автомобила инфотейнмънт, кокпит (ccNC) и ръководството на отоплението, а съгласно Kia осветлението играе изключително значима роля. 

Осветлението има 10 равнища на бляскавост, 10 курирани нюанса и до 64 общи цвята.

“Осветлението за въодушевление ” е обвързвано с режима на шофиране, приглушава се в среда с ниска осветеност и може да предизвести лидера, в случай че надвиши ограничаването на скоростта. Това звучи сходно на Interaction Bar в новото BMW Серия 7, който не е единствено украсителен, само че и обвързван с разнообразни системи.

Предлагат се четири съществени цвята на интериора и пет разновидността на десени на седалките, в това число два разновидността с тъкан и изкуствена кожа за базовото производно.

Не бяха споделени никакви механически детайлности за задвижването, само че по-ранни отчети от Китай сочат, че моделът с един мотор ще генерира 215 к.с. и 310 Нм въртящ миг, което ще разреши развиването на оптималната скорост от 185 км/ч.

Това е същият индикатор за мощ като на базовия EV9 със задвижване на задните колела. Очаква се световните модели да имат литиево-никелово-манганово-коба лтово-оксидна (NMC) батерия с пробег от 598 km.

Що се отнася до наличностите, КИА пуска EV5 на пазара в Китай по-късно тази година. Повече информация ще бъде оповестена на Деня на КИА EV през октомври, както и вероятно датата на стартиране в продажба за международните пазари. Продажбите му в Съединени американски щати не са доказани, само че не виждаме причина КИА да не пусне съперник в оживения сегмент на компактните електрически кросоувъри, изключително откакто ще стартира производството на EV в тази страна през 2025 година

Kia към този момент продава EV6 в Съединени американски щати, само че стилът на този автомобил е доста друг от високия, ръбест, по-като на SUV жанр на EV5.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР