Reuters съобщи, че изключителната популярност на сериала „Чернобил“ на HBO

...
Reuters съобщи, че изключителната популярност на сериала „Чернобил“ на HBO
Коментари Харесай

Сериалът на HBO Чернобил предизвика исторически бум на посещенията в Зоната

Reuters заяви, че изключителната известност на сериала „Чернобил“ на HBO е нараснала търсенето на направления за екскурзии в Зоната с 30-40% .

Така да вземем за пример, представителите на компанията SoloEast обявиха, че през месец май броят на туристите внезапно е повишен с 30%, а за лятото са резервирани 40% повече места за посещаване. А компанията Chernobyl Tour заяви за внезапен растеж с 30-40% в търсенето на екскурзии в зоната на АЕЦ, незабавно след излизането на сериала. Chernobyl Tour към този момент се е ориентирала в обстановката и предлага специфичен маршрут по всички местоположения, показани в петте серии на кино лентата.



Екскурзоводите споделят, че посетителите непрестанно ги питат за местата и събитията, които са видели в сериала. Туровете на британски език костват към $100 на човек , като Зоната всеки ден се посещава от над 70 000 екскурзианта, най-вече чужденци.



От своя страна, украинското ръководство на туризма дружно с представители на локалния бизнес има намерение да изготви сложен тур в местата на снимане на кино лентата, които да бъдат съпоставени със събитията в сериала. Маршрутът стартира в Киев, а финалът ще бъде в Зоната.

В Зоната са проведени екскурзии по улиците на Припят, а по-късно хората ще посетят АЕЦ Чернобил. Водят се договаряния с туристическите оператори.



Да си напомним, че 5-серийният филм „Чернобил“ бе показан от HBO от 6-ти май до 3-ти юни 2019 година. Към сегашен ден сериалът за злополуката в Чернобил от 1986 година заема първо място в рейтинга на IMDb с най-хубави сериали с 9,6 точки от 10 вероятни. И още, последната пета серия получи невижданите до момента 9,9 точки , само че на това ще се спрем идващия път.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР