Рецидивист преби и ограби жена на 91 години в Горна

...
Рецидивист преби и ограби жена на 91 години в Горна
Коментари Харесай

Рецидивист преби и ограби баба на 91 г.

Рецидивист преби и ограби жена на 91 години в Горна Оряховица единствено 20 дни, откакто излезе от пандиза. Инцидентът е от преди дни, а причинителят -52-годишен мъж, е арестуван няколко часа след обира в центъра на града на оживена улица и измежду бял ден, предава Нова тв.

В тежко положение е 91-годишната Дена Славкова два дни след нападението и последвалия обир. Тя е на легло в ортопедията на великотърновската болница със счупена ръка и рани по главата. Случаят е от вторник сутринта. Възрастната жена посещава пощенската станция в Горна Оряховица, с цел да получи отпуснатата й парична помощ от 495 лева След излизане от пощата вижда чужд мъж да се навърта към нея.

" Едно момче, не мога да ви го опиша по какъв начин е, не е българче, пресрещна ме там и ме заприказва, само че аз не помня и не слушам. И си потеглих напряко - сред павилионите ", споделя Дена Славкова.

На път за дома си, близо до центъра на Горна Оряховица, 91-годишната жена е застигната от непознатия. От фрагменти на охранителни камери се вижда, по какъв начин мъжът рита бастуна й, спъва дамата и я блъска, с цел да падне.
" Удари ме нещо плоско....нещо със мощ по главата. Не помня към този момент нищо какво е станало. Помня, че бях на земята седнала и виках за помощ. Бутнах за портмонето - няма го ", си спомня дамата.

Мъжът краде сумата от 495 лева, като оставя дамата в безпомощно положение на пътя, а тя е със счупена ръка.

" Паднала ли съм на нея. Ударът помня, беше с нещо плоско. Не беше дъска. Не мина доста време и аз си групирам ченетата на две. И ги вземах, и виждам, и крещя: Какво ще върша? Те са ми най-скъпите, с тях се храня и са ми доста комфортни. Какво ще върша... започнах да рева ", споделя Дена Славкова.

Сигнал до полицията подават минаващи хора, а криминалисти от Горна Оряховица бързо откриват самоличността на нападателя - 52-годишен престъпно проявен, неведнъж осъждан за такива закононарушения.

Родом е от плевенското село Асеново, прочут с прякора Джуката. Преди две седмици е излязъл от пандиза. Задържан е на основната улица във Велико Търново в центъра на регионалния град.

Възрастната жена е била уважавана персона в града - счетоводител с дълготраен стаж. За нея се грижат внуците й, които са възмутени.

" Не е редно толкоз възрастен човек толкоз жестоко да го ограбиш. Разбирам, че е направил обир, само че не е нужно с такава грубост ", съобщи Даниел Славков - внук на Ден.

Джуката към този момент е притеглен като обвинен и с разпореждане на Окръжна прокуратура - В. Търново е арестуван за 72 часа.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР