Рецепта добре известна в Кампания, Италия, част от Неаполитанската кухня.Необходими

...
Рецепта добре известна в Кампания, Италия, част от Неаполитанската кухня.Необходими
Коментари Харесай

Спагети Вонголе - класическа рецепта

Рецепта добре известна в Кампания, Италия, част от Неаполитанската кухня.

Необходими Продукти

● миди - 1 кг
● магданоз - 1 връзка
● чесън - 4 ск.
● чери домати - 10 бр.
● бяло вино - 250 мл
● спагети - 400 г
● морска сол
● черен пипер
● зехтин - екстра върджин
● люти чушки

Начин на подготвяне

В съд се кипва вода и се посолява. През това време мидите се почистват, в случай че има леко отворени пробвайте да ги пандизите, а тези, които не може отделете. Загрейте огромен тиган с капак.

Стъблата на магданоза се режат и отделят, а листата се накъсват на жестоко. Във към този момент врящата вода се поставят спагетите и се готвят ал денте. 5 минути преди да са подготвени във към този момент загретия тиган сложете екстра върджин зехтина (около 4 лъжици) и сложете чесъна и стъблата на магданоза да се запържват.

Щом чесънът стартира да трансформира цвета си прибавете мидите и сипете виното. Добавете и лютите чушки и сложете капак. Ще излезе пара и ще стартира да се чува цвъртене, мърдайте тигана, с цел да разбърквате.

След 3-4 мин. мидите ще стартират да се отварят, а пастата към този момент би трябвало да е подготвена. Ако има неотворени миди ги махнете, прибавете пастата, като преди този момент я отцедите добре. Сипете и листата на магданоза.

Бърка се 1-2 мин, с цел да може пастата да поеме сосовете от мидите. Накрая се прибавят чери доматките и се сервира незабавно. Често италианците ядат тази паста с някакво хубаво хлебче, за какво не и чесново.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР