Ретроспекция на последните три избора би показала, че когато БСП

...
Ретроспекция на последните три избора би показала, че когато БСП
Коментари Харесай

Социолог с прогноза за ГЕРБ и БСП на Избори 2021

Ретроспекция на последните три избора би посочила, че когато Българска социалистическа партия е консолидирана и мобилизирана, изборите минават под егидата „ Двубой на върха ”. Българска социалистическа партия и ГЕРБ са като скачени съдове, разяснява Васил Тончев, шеф на социологическата организация „ Сова Харис ” в предаването „ Плюс-минус. Коментарът след новините ” по Нова телевизия.

Тончев счита, че от това дали Българска социалистическа партия ще се консолидира преди бъдещите парламентарни избори, зависи значително и какъв брой партии ще влязат в Народното събрание. Ако социалистите са разединени, те ще са повече, в случай че Българска социалистическа партия е обединена – по-малко партии щели да влязат в Народното събрание.

„ Това, което излъчва Българска социалистическа партия от позиция на социалистите, не е положително ”, сочи още изследването на „ Сова Харис ”, представено от Тончев. „ Шест пъти повече са хората, които мислят, че Българска социалистическа партия излъчва прекомерно доста кавги и разцепление, от тези, които считат, че е обединена ”, изясни социологът.

„ Има два описа. Единият е на ГЕРБ. Той е, че България се развива позитивно, че се построява инфраструктурата на страната и стопанската система ѝ. Другият е на Българска социалистическа партия, съгласно които ръководството е нездравословно и незабавно би трябвало да има нови избори. Разказът на ръководещите печели повече хора ”, акцентира Тончев.

Според него в Българска социалистическа партия има две трендове – консервативна и демократична. Корнелия Нинова като водач избира по-консервативната линия, която се харесва на огромната част от гласоподавателите на социалистите.

Други хора в по-висшите редици на партията обаче считат, че е време за смяна, откакто на три пъти тази линия не е донесла победа на изборите. „ Следващият водач на Българска социалистическа партия би трябвало да сплоти тези 2 линии ”, съобщи Тончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР