Ретро апартамент, който пресъздава времето от социалистическия бит след 1951

...
Ретро апартамент, който пресъздава времето от социалистическия бит след 1951
Коментари Харесай

Уникален ретро апартамент пресъздава времето от социалистическия бит

Ретро апартамент, който пресъздава времето от социалистическия обичай след 1951 година, ще бъде отворен за гости за първи път през днешния ден в Димитровград от 10:00 до 13:00 ч.
 
Своеобразната музейна експозиция бе устроена във връзка 70-годишнината на града, която ще бъде празнувана на 2 септември, когато е рождената дата на Димитровград.
 
След 1951 година са издигнати първите жилищни блокове в новия град, а животът в тях е друг от познатия на село, разясняват от димитровградския Исторически музей. Поради дефицита на жилища първоначално в новопостроените жилища са били настанявани по две фамилии, като кухнята и санитарните пространства са били общи за всички жители на жилището, описват от музея.
 
Ретро апартаментът - музей има 4 стаи, а всички предмети в него са достоверни, като огромна част от тях са подаяние от поданици на Димитровград.
 
Традиционните за това време бюфети, радио, грамофон и тв приемник " Опера ",  жакардови килими и ковьорчета по стените има също в жилището.
 
Една от стаите е обзаведена като кабинет с солидно бюро, като е планувано в бъдеще там да се обитава Туристическият информативен център на Димитровград.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР