Ресторантьорите продължават да недоволстват от истерията около скъпите пържоли.Сдружението на

...
Ресторантьорите продължават да недоволстват от истерията около скъпите пържоли.Сдружението на
Коментари Харесай

Ресторантьорите изреваха! Какво решиха за пържолите

Ресторантьорите не престават да недоволстват от нервността към скъпите пържоли.

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) упорстват за преустановяване на инспекцията против заведение във Варна, за което клиент заяви в обществените мрежи, че е платил доста висока сметка за три пържоли.
-->
След медийни изявления Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) заяви, че стартират всеобщи инспекции на заведенията по Черноморието. Директорът на надзор на пазара към КЗП Игнат Арсенов уточни в телевизионно изявление през вчерашния ден, че инспекцията в заведението, в което мъж е платил съвсем 650 лв. за три пържоли, продължава.

В мнение, изразено в отворено писмо, двете организации оповестяват, че по правосъден път ще бъде потърсена отговорност от клиента, оплакал се от ресторанта. Те упорстват още за оповестяването на практиката за продажба на скъпи храни за общоприета и лоялна, както и за опрощение от шефа на КЗП.

Двете организации акцентират, че сходни скъпи и качествени стекове могат да бъдат употребявани единствено в към 10 заведения на територията на град Варна.

„ Това е и едно от нещата, които отличават елитните заведения за хранене. И в случай че желаеме да насърчаваме развиването на кулинарията и предлагането на по този начин наречения гурме туризъм, както вътрешен, по този начин и интернационален, то по никакъв метод не би следвало да се нападат съзнателно, още повече от държавни институции, заведенията за хранене, които се стремят да оферират високо качество на храна на съответната цена “, се споделя в позицията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР