Решихме да изпратим покана на Северна Македония за пълноправно членство

...
Решихме да изпратим покана на Северна Македония за пълноправно членство
Коментари Харесай

Захариева: Поканихме Македония да стане член на Черноморското икономическо сътрудничество

Решихме да изпратим покана на Северна Македония за пълноправно участие в Черноморското икономическо съдействие , разгласи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която откри 40-ата среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите-членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ЧИС).

„ Преди малко приключи 40-тата среща на среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите-членки на Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ЧИС) “, уточни тя.
 БГНЕС

Според нея съдействие 3 десетилетия съумява да се трансформира в една от най-значимите организации със стратегическо значение . Тя изясни, че председателството се предава на всеки 6 месеца. Ние през днешния ден сме го предали на прилежаща Гърция. Министър Захариева означи, че главните дебатирани тематики по време на срещата са били три: околна среда, просвета и превоз.

„ Това, което най-вече ни свързва, е точно желанието на политическото управление да направи културата с по-силна връзка “, добави тя, като напомни, че по време на българското председателство се е провела срещата на министрите на културата.-->

Според нея тя е поставила основи на едно по-тясно съдействие сред културното завещание . „ Взе се решение да се сътвори експертна група по запазване на културното завещание “, уточни Захариева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР