Решено - вечерен час за кръчмите и баровете в София.

...
Решено - вечерен час за кръчмите и баровете в София.
Коментари Харесай

Решено. Вечерен час за кръчмите в София

Решено - вечерен час за кръчмите и питейните заведения в София. Ресторантите и питейните заведения в столицата ще работят до 23:30 часа, според заповедта на министъра на опазването на здравето до 12 ноември. Това заяви във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова след съвещанието на софийския действен щаб.

" Предложението за ограничение на работното време на всички заведения идва от браншовите организации. Проверките на полицията и Столичната здравна ревизия предходната нощ откриха работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничавания. Проверките не престават и през идващите дни, а заповедта за ограничение на работното време влиза в действие от 1 ноември с решение на софийския действен щаб ", написа още Фандъкова. Тя коментира, че задачата е " с спомагателен надзор и дисциплинираност браншът да продължи да работи, а затворени остават единствено местата, на които дистанцията е невъзможна ".

" Тревожен е фактът, че нараства броят на приетите в болница - от 449 на 28 октомври на 532-а на 30 октомври. Увеличават се и пациентите, които се нуждаят от интензивно лекуване. Затова, още веднъж приканвам всички, да съблюдаваме ограниченията. Да носим маска на закрити публични пространства, включително в градския превоз и в магазините, в които пазарувате. Да съблюдаваме отдалеченост от най-малко 1,5 м постоянно, когато е допустимо, в това число и на открито. Да мием ръцете си с вода и сапун. Правилата не са сложни, само че понижават в пъти вероятността от заразяване. Само дружно можем да понижим темпа на заразяване и по този начин да дадем опция лекарите ни да лекуват болните дейно ", моли оФандъкова.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната ревизия за следене за съблюдаване на ограниченията ще продължат. За последните 7 дни са формирани 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушавания на Закона за здравето и са тествани 820 жители, сложени под карантина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР