Решението на властите на Унгария да разрешат използването на руската

...
Решението на властите на Унгария да разрешат използването на руската
Коментари Харесай

Европейският съюз не иска руската ваксина

Решението на управляващите на Унгария да разрешат потреблението на съветската ваксина против ковид „ Спутник V” не се отнася за територията на Европейски Съюз, съобщи представител на Европейската комисия, съобщи БГНЕС.

Европейският съюз избира всички ваксини, които се оферират на европейските жители, да бъдат утвърдени от Европейската организация по медикаментите. В незабавен порядък обособените страни може да разрешат потреблението на ваксина на своята територия и да я разпространят измежду своите жители. „ Но ние се разгласяваме за оптималната бистрота на процедурите, свързани с ваксината”, посочи представителят.

От Европейската комисия подчертаха, че страната носи сама отговорност за лимитираното във времето незабавно решение. На 13 ноември министърът на индустрията на Русия Денис Мантуров разиска с унгарския външен министър Петер Сиярто производството на съветската ваксина в Унгария, където към този момент стартира подготовка на индустриални мощности.

Сиярто съобщи, че през декември в страната ще стартира доставката на дребни партиди от съветската ваксина „ Спутник V”, а по-големи количества може да се чакат през януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР