Решението на Украйна да не позволи на бившия президент Петро

...
Решението на Украйна да не позволи на бившия президент Петро
Коментари Харесай

Орбан: Забраната Порошенко да се срещне с мен повдига въпроси за амбициите на Киев за членство в ЕС

Решението на Украйна да не разреши на някогашния президент Петро Порошенко да пресече границата, с цел да се срещне с премиера на Унгария Виктор Орбан по-рано този месец повдига въпроси за упоритостите на Киев за участие в Европейския съюз. Това съобщи през днешния ден Орбан, представен от Ройтерс.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи на 2 декември, че е попречила на Порошенко да излезе от Украйна с претекста, че Русия възнамерява да употребява плануваната среща с Орбан, с цел да навреди на украинските ползи.

Политическата партия на Порошенко, " Европейска взаимност ", сподели, че някогашният украински президент е възнамерявал единствено срещи в Полша и Съединени американски щати, и предизвести СБУ да не се меси в политиката. От канцеларията на Орбан тогава не разясниха случая.

Само че през днешния ден, когато беше запитан непосредствено за украинското решение, Орбан съобщи, че фактът, че украинците са въвели специфични правила по време на война, " е допустим ".

" Възниква обаче въпросът, в случай че среща сред украински жител и маджарски министър-председател е риск за националната сигурност, по какъв начин тогава те желаят да станат членове на Европейски Съюз? Нека обаче оставим това за по-късно ", сподели унгарският министър председател.

СБУ съобщи, че Порошенко е възнамерявал да се срещне с Орбан, който поддържа връзки с съветския президент Владимир Путин.

На въпрос за последните му диалози с Путин в Пекин през октомври, Орбан съобщи: " Намерих за естествено, че откакто сме в Пекин, би трябвало да се срещнем ", сподели Орбан. Той добави, че самичък е щял да инициира среща, в случай че Русия не го е била направила.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР