Решението на САЩ да признае Голанските възвишения като част от

...
Решението на САЩ да признае Голанските възвишения като част от
Коментари Харесай

Лавров: САЩ демонстрират умишлена арогантна безнаказаност с Голан

Решението на Съединени американски щати да признае Голанските възвишения като част от територията на Израел е умишлена проява на арогантна безотговорност , разяснява съветският външен министър Сергей Лавров на конференция с присъединяване на турския външен министър Мевлют Чавушоглу след среща на Съвместна група за стратегическо обмисляне, оповестява ТАСС.

" Освен това доста хора проучват тази стъпка в подтекста на идните избори в Израел , само че има, несъмнено, и друго измерение ", отбелязва съветският външен министър.
 Съединени американски щати раздрани от рецензия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Голанските възвишения
Съединени американски щати раздрани от рецензия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Голанските възвишения

Държавите изрично застанаха зад Сирия

" Чувствам, че това е съзнателна, умишлена проява на арогантна безотговорност със закани, ултиматуми и наказания , това са като цяло всички принадлежности, които се употребяват в американската външна политика ", разяснява той.

" Тъжно е, само че се следи сходно отношение към интернационалното право на всички места ", акцентира министърът.

Той цитира прекратяването на присъединяване на Съединените щати в взаимния повсеместен проект за деяние за разрешаване на иранския нуклеарен въпрос като ярки образци за такова държание на Вашингтон.
 Европейски Съюз не признава израелския суверенитет над Голанските възвишения
Европейски Съюз не признава израелския суверенитет над Голанските възвишения

Позицията на Европейски Съюз по проблема не се е трансформирала

Всичко това е " жестоко, директно нарушаване на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , която утвърди проекта, като се нарушават всички вероятни правила , които са в основата на междудържавното другарство , залегнало в Устава на Организация на обединените нации ", изяснява Лавров.

" И, несъмнено, сходно отношение към решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпросите на близкоизточното контролиране и по-специално на Голанските възвишения е спомагателен образец за всичко, за което приказвах ", добавя той.
 Помпео допуска, че Бог е изпратил Тръмп да избави еврейския народ от Иран
Помпео допуска, че Бог е изпратил Тръмп да избави еврейския народ от Иран

Така както кралица Естер ги избавя през 400-та година пр.н.е. от персийския цар Асуир

Руският външен министър добави, че съветските и турските военни са в непрекъснато взаимоотношение, " малко по малко " в посока на осъществяване на взаимен меморандум за деескалация в Идлиб .

Лавров смята, че е належащо да се възвърне ситуацията на източния бряг на Ефрат в Сирия , както е било преди нахлуването на Съединени американски щати .

" Като приказваме за източния бряг на Ефрат, там, в допълнение към обстоятелството, че Съединените щати оповестиха своето евакуиране , те в последна сметка би трябвало да изоставен. Също по този начин е належащо да се възвърне обстановката , която исторически се разви и остана такава, преди Съединени американски щати да нахлуят на сирийската територия . Имам поради връщането на арабските племена на териториите, в които те от дълго време са живели исторически . Това е значимо за обезпечаването на дилемите, избрани в резолюцията (на Съвета за сигурност на ООН) 2254 ", изяснява той.

" Ние имаме общ метод към този проблем - обстановката би трябвало да бъде решена на основата на ценене на суверенитета , териториалната целокупност на Сирия и при цялостно отчитане на ползите на сигурността на Република Турция ", разяснява Лавров диалозите сред Москва и Анкара за ситуацията в Североизточна Сирия.
 Турция и Русия стартират да патрулират към Идлиб
Турция и Русия стартират да патрулират към Идлиб

Анкара организира диалози с Москва, а от време на време и с Техеран, за обстановката в Сирия

" Нашите (руски и турски) военни , които играят решаваща роля в осъществяването на този меморандум, са в стеснен контакт всеки ден . Сигурен съм, че поради в действителност сложната обстановка, която се е развила там, малко по малко ще вървим напред и към този момент се придвижваме към задачата, сложена от президентите, в това число основаването на три общи патрулни зони като първа стъпка ", добавя Лавров.

Лавров означи, че Алепо и други градове в Северозападна Сирия са задачите, по които терористите " биха желали да нанесат удари " , в това число в зоната Идлиб. Той акцентира, че военните от двете страни са наясно с това и предизвестяват за такива дейности: " Ние подхващаме ограничения в поддръжка на напъните, които турските военни поставят, с цел да предотвратят сходни офанзиви ".

На 8 март турските въоръжени сили започнаха да патрулират в зоната за ескалация в Идлиб в границите на споразуменията, реализирани през 2018 година с Русия.
 Русия удари ислямисти в Идлиб
Русия удари ислямисти в Идлиб

Турция била осведомена с акцията на Кремъл

Според Лавров, Дамаск, опозицията и специфичният делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Сирия Гейр Педерсен не престават да координират редица участници в сирийската конституционна комисия , която ще създаде рекомендации за изменение на конституцията на Сирия .

" Конституционната комисия би трябвало да бъде предмет на единодушие , най-много сред сирийското държавно управление и опозицията . И това, несъмнено, би трябвало да бъде признато от Организация на обединените нации, тъй като работата на този парламентарен комитет ще се реализира благодарение на Организация на обединените нации , Дамаск и опозицията в консултация със специфичния делегат на генералния секретар за Сирия "

" Ние се съгласихме да ускорим образуването на конституционния комитет в съдействие с нашите сътрудници от Организация на обединените нации и несъмнено, в контакт със сирийското държавно управление и опозицията. Убедени сме, че основаването на подобен комитет най-сетне ще помогне да се стартира този женевски развой, за който приказват нашите западни и други сътрудници ", добавя Лавров.

Москва и Анкара са солидарни в нуждата от съблюдаване на Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на Сирия . " Форматът от Астана е единственият ефикасен механизъм за решение на многочислените въпроси, свързани със сирийското контролиране, без значение от това, кои хора и по какъв начин се пробва да попречат на този формат ", разяснява той.
 Путин към Ердоган и Рохани: Трябва да смажем екстремистите в Идлиб
Путин към Ердоган и Рохани: Трябва да смажем екстремистите в Идлиб

Не би трябвало да позволяваме наличието на терористични групи в Идлиб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР