Решението на Полша да не позволи на руския външен министър

...
Решението на Полша да не позволи на руския външен министър
Коментари Харесай

Русия: Решението на Полша да не позволи на Лавров да участва в заседанието на ОССЕ е безпрецедентно

Решението на Полша да не разреши на съветския външен министър Сергей Лавров да взе участие в министерската среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в град Лодз на 1 и 2 декември е невиждано и провокационно и е несъвместимо със статута на страна ръководител на организацията. Това съобщи съветското министерство на външните работи, представено от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Решението на Полша, която е ротационен ръководител на ОССЕ ,

да не разреши на съветския министър на външните работи Сергей Лавров да взе участие в съвещанието на Съвета на външните министри на страните от организацията в Лодз на 1 и 2 декември е невиждано и провокационно.

То е несъвместимо със статута на ръководител на организацията ,

в която 57 страни вземат участие като суверенни и самостоятелни страни в изискванията на цялостна равнопоставеност ", написа в коментара.

Руското външно министерство показва своята увереност ,

че " всички здравомислещи политици споделят мнението на Русия, че сходни дейности са неприемливи, и ще им дадат кардинална оценка ". " Вчера беше изпратено съответното питане по въпроса до всички страни от ОССЕ ", написа още в изказването.

С оглед на взетото от Полша решение съветската делегация на форума

ще бъде управлявана от непрекъснатия представител на страната в ОССЕ Александър Лукашевич.

На заглавната фотография: Руският външен министър дава взаимна конференция в Москва с полския си сътрудник Збигнев Рау, ротационен ръководител на ОССЕ тази година, на 15 февруари - броени дни преди нашествието на Русия в Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР