Решението на парламента да не прекратява пълномощията на депутата от

...
Решението на парламента да не прекратява пълномощията на депутата от
Коментари Харесай

КС: Парламентът е трябвало да приеме оставката на Делян Добрев

Решението на Народното събрание да не приключва пълномощията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев е в нарушаване на Конституцията, реши през днешния ден Конституционен съд.

Става дума за отхвърли на Народното събрание от 4 октомври 2017 година да освободи някогашния енергиен министър на съображение на подадената от него ден по-рано оставка.

Тя пристигна след абсурда „ Кумгейт” и обвиняванията към Добрев от страна на Българска социалистическа партия, че е кадрувал в локалната власт на родния си град Хасково и че близки до него компании са се облагодетелствали от публични поръчки.

Опозицията отнесе въпроса към Конституционен съд, откакто ГЕРБ не пуснаха своя народен представител да си тръгне от заемания пост.

На съвещанието по проблема са участвали 11 конституционни съдии. С изключително мнение са подписали решението Кети Маркова, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев и Филип Димитров. Маркова и Атанасов смятат настояването за възможно и, прегледано всъщност, безпричинно. За Илиев и Димитров то е неприемливо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР