Решението на Нидерландия, която формално премахна всички пречки пред България

...
Решението на Нидерландия, която формално премахна всички пречки пред България
Коментари Харесай

Денков: Решението на Нидерландия ни позволява да преговаряме от по-добри позиции с Австрия

Решението на Нидерландия, която официално отстрани всички спънки пред България за Шенген, е било предстоящо. Това разяснява министър председателят Николай Денков пред публицисти.
 
„ Това ни разрешава да преговаряме от по-добри позиции с Австрия за дефинитивно решение ”, съобщи Денков.  
 
Той отговори и на президента, който тази заран прикани „ ръководещите в оставащите дни до Нова година да ни подсигуряват пълноценното приемане от Шенген ”. 
Прочетете още
„ Преговорите не престават, а Австрия има сериозен проблем с миграцията. Така че всевъзможни апели от общ темперамент с нищо не оказват помощ сега ”, сподели Денков. 

„ Преговорите изискват тактичност, успокоение и причини, които да бъдат чути и от другата страна. Ако беше толкоз елементарно, предходната година служебното държавно управление да го беше направило. Всякакви мнения от вида какво е можело и какво не е можело, нямат никакво значение сега ”, сподели Денков.

По отношение на Конституцията, Денков сподели, че президентът е заинтригувана страна. 

„ Ясно е за какво се вършат измененията за служебното държавно управление. При обстановката, която имахме в последните две години, се оказа, че то ръководи в дълги интервали без парламентарен надзор, поемайки дълготрайни задължения, задания, контракти, което не е задачата на едно служебно държавно управление. Целта на служебното държавно управление е да организира почтени избори ”, сподели Денков.
 
„ Така че мненията във връзка с Конституцията от страна на Президентството, съгласно мен отразяват избрани пристрастия във връзка с служебното държавно управление. Колкото до епитетите, няма какво да разясня. А измененията са съгласувани както с Венецианската, по този начин и с Европейската комисия ”, сподели Денков. 

„ Ако счита някой, че Европейската комисия примерно „ изнасилва ” Конституцията, тогава дано да го каже ясно ”, добави министър председателят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР