Решението на Международния наказателен съд в Хага за издаването на

...
Решението на Международния наказателен съд в Хага за издаването на
Коментари Харесай

Военни престъпления: Доклад описва действията на руската армия


Решението на Международния углавен съд в Хага за издаването на заповед за арест на съветския президент Владимир Путин беше предшествано от отчет на .

Нейните заключения са, че съветската войска е направила многочислени военни закононарушения и нарушавания на филантропичното право.

В отчета на комисията се съдържат свидетелства на пострадали и на очевидци, подкрепени с фотодокументи и сателитни фотоси, се показват редица незаконни дейности на съветската войска.

Освен дейностите към цивилното население, за закононарушение се счита и умишленото разрушение на сериозна гражданска инфраструктура.

„ Комисията заключи, че съветските управляващи са направили многочислени нарушавания на интернационалното филантропично право и интернационалното право за правата на индивида, в допълнение към необятен набор от военни закононарушения, в това число военнопрестъпление на несъразмерна гибел, пострадване или вреди, умишлени убийства, изтезания, нечовешко отношение, нелегално отнемане от независимост, обезчестяване, както и нелегално прекачване и депортиране “, съобщи Ерик Моуз, ръководител на самостоятелната интернационална комисия за Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР