Решението на Конституционния съд беше предвидимо. По-тревожно е, че след

...
Решението на Конституционния съд беше предвидимо. По-тревожно е, че след
Коментари Харесай

Бившият конституционен съдия Румен Ненков попари Кирил Петков за казуса с двойното гражданство: Не може да си слуга на двама господари

Решението на Конституционния съд беше предвидимо. По-тревожно е, че след произнасянето на Конституционен съд се откриха хора, които преди са се афиширали като правозащитници, внезапно започнаха да приказват, че приложената конституционна норма е архаична и можело и да не се ползва. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков във връзка проблема с двойното поданство на Кирил Петков.

„ Конституционната норма е безусловно точна, навременна и целесъобразна, дава отговор на националния суверенитет на България “, безапелационен е Ненков.

Той изясни, че конституционна спънка има единствено за народните представители и членовете на министерския съвет. Такава обаче няма за постовете регионален шеф, кмет, заместник-министър.
свързани новини60460преди 14 часа51750преди 16 часа
„ Не може да си прислужник на двама господари. Трябва да избереш на чия страна ще служиш. Ами в случай че имахме спор с Канада ", риторично попита Ненков, като напомни случая със съглашението СЕТА.

Другото забавно решение на Конституционния съд тази седмица беше тълкувателното решение по отношение на понятието " пол ". Конституционен съд напълно предстоящо сподели, че в основата на понятието пол по смисъла на Конституцията, е биологията на индивида. Това значи, че държавните органи не могат да узаконяват някакъв трети пол, определен от самия субект.

„ В последния абзац от решението е казано доста ясно, че когато биологията не може да даде явен отговор за пола на индивида, тогава към този момент неговото мнение има значение “, изясни Ненков.
свързани новини75589на 31.10.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР