Три дни преди балотажа на 21 ноември ЦИК е вкарала

...
Три дни преди балотажа на 21 ноември ЦИК е вкарала
Коментари Харесай

ЦИК осигурява служебна победа на Румен Радев - блокираха тотално организацията за вота в неделя

Три дни преди балотажа на 21 ноември ЦИК е вкарала в потрес и смут секционните комисии в цялата страна с цялостното си безгрижие и бездествие за втория тур на президенските избори, на който ще се борят Румен Радев и проф. Анастас Герджиков. На нито едно място за гласоподаване не са изпратени инструкции за провеждането на вота в неделя, нито е дадена изясненост дали удостоверенията за гласуването на 14 ноември важат и за балотажа след една седмица. Целта е да се позволяват неточности и по този начин служебната победа на Радев да стане факт.

Това научи ПИК от паникьосани членове на секционни комисии в страната, които не знаят по какъв начин да действат.

Председателите им и техни членове са загрели телефоните на членовете на ЦИК до алено, само че не получават никаква информация. Търсят я и в централите на партиите, които съставляват в СИК и РИК, само че оттова също не знаят и нямат достъп до най-важния държавен орган по време на избори.
свързани новини36219преди 3 часа6950преди 8 часа
Настоятелните въпроси, с които жителите засипват ЦИК, тормозили някои от членовете на комисията. Председателката на органа Камелия Нейкова, която беше издигната за ЦИК от партията на Слави Трифонов Има Такъв Народ обаче декларирала в стеснен кръг: " Не ме интересува. Мен ме е назначил Румен Радев ", поставяйки завършек на съмненията какво цели неяснотата и бъркотията.

Крайната цел на изчезналите указания от ЦИК за балотажа на 21 ноември е да бъде провокиран безпорядък и СИК и РИК да извършат дейности, за които не са получили указания от централната комисия. И по този начин да бъдат отстранени гласове, които ще обезпечат служебно успеха на Радев в неделя.

ЦИК към този момент съумя да взриви българите, които ще гласоподават в Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия, като изпрати натам машините за гласоподаване и хартиените бюлетини с най-бавната поща на DHL по този начин, че да не стигнат в точния момент. Възмутени българи незабавно алармираха, че устройствата и бюлетините ще дойдат чак след датата на вота на 21 ноември и започнаха да си вършат самодейни бюлетини.
свързани новини21147на 17.11.2021
Припомняме, че с изключение на наложителното машинно гласоподаване, един от първите лозунги на Румен Радев и подкрепящите го партии тогава към момента отвън Народното събрание беше промяната на състава на ЦИК и намаляването на броя на членовете му.

На постоянните конференции на ЦИК се явяват най-вече заместниците на Камелия Нейкова - Цветозар Томов, препоръчан от Демократична България, и представителката на " мутрите " на Мая Манолова - Росица Матева. Всеки път прави мощно усещане, че Матева е извънредно неинформирана за събития от компетенциите на ЦИК и когато се натъкне на такова, постоянно гледа с изненада Томов, чакайки помощ.

Некомпетентността или злонамерените пропуски на ЦИК с невъведени и незасечени протокови огласи и някогашният неин член и настоящ ръководител на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, разкривайки, че не са ревизирали контролните разписки.

Очевидно работата на сегашната ЦИК, назначена от Румен Радев, е следващият му неуспех в опитите му да ръководи страната посредством служебните си държавни управления и да организира избори, както установяват българите и у нас, и в чужбина.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР