Скандални афери за стотици хиляди левове се разиграват в Александровска

...
Скандални афери за стотици хиляди левове се разиграват в Александровска
Коментари Харесай

НОВ СКАНДАЛ С ХОРАТА НА КАЦАРОВ: Стотици хиляди източени от Здравната каса в Александровска болница! Довереният му д-р Оскар в дъното на аферата - глобиха го 178 000 лв. и му забраниха прегледи

Скандални афери за стотици хиляди левове се разиграват в Александровска болница откакто управлението й бе сменено от здравния министър на Румен Радев - Стойчо Кацаров. Чистката му из медицинските заведения бе много съществена точно там, защото преди години тя бе ръководена от някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов.

Кацаров подреди на високите постове свои хора, с цел да овладее лечебното заведение и месеци наред разпространяваше измислените обвинявания против Ангелов на един от тамошните лекари - скандалния доктор Александър Оскар. Неговите изказвания не бяха потвърдени от инспекциите и одитите в лечебното заведение, само че за сметка на това лъсна фактът, че самият той е забъркан в много сериозна спекулация.
свързани новини143726на 11.03.2020368007на 10.03.2020
Оскар е санкциониран дружно с шефа на ДКЦ-то в здравното заведение с цели 178 000 лв. и има възбрана да работи със Здравната каса и да прави амбулаторна активност поради 3000 листа подправени отчетни документи.

Това научи ПИК от чиновници на СЗОК, установила нарушаванията след сигнал на бдителни медицински чиновници. Резултатите от тази инспекция обаче ревниво се укриват от чиновниците, които са виновни за разгласяването им, а фрапантните нарушавания се замитат по килима.

Д-р Алекс Оскар, като го назовават в еврейската общественост, месеци наред атакуваше някогашния шеф на Александровска болница проф. Костадин Ангелов и даже сезира и комисията на Мая Манолова в предходните два провалени Народното събрание, както и още по-проваления длъжностен здравен министър Стойчо Кацаров. Оскар не слезе от екрана на БТВ в течение на месеци, с цел да популяризира обвиняванията си и за по-драматично подаде оставка от Управителния съвет на болничното заведение.
свързани новини405133на 10.03.2020
В последна сметка се оказа, че точно той е правил документни измами. Те са открити от инспекцията на РЗОК, която е открила, че е създатели на 3 000 листа с подправени доклади пред Здравната каса. Те са резултат от работата му с ДКЦ към здравното заведение, чиито началник е доктор Чавдар Еленков.

Фалшивите документи са за подправена хоспитализация на пациенти, което значи основаване на подправена история на болестта. Чрез тях обаче се източват големи средства от Здравната каса. На този декор доцент доктор Александър Оскар през 2020-а беше разгласен за доктор на годината очевидно поради гневните му нападки против здравния министър от държавното управление на Бойко Борисов и някогашен негов шеф проф. Костадин Ангелов.

Затова доктор Оскар и доктор Еленков са санкционирани с общо 178 000 лв.. А на доктор Алекс Оскар му е наложена възбрана да прави амбулаторна активност и да работи със Здравната каса.

По непотвърдени данни на ПИК по-рано през 2021 година НЗОК също е правила инспекции в Александровска болница по сигнал, само че резултатите от нея също са потулени. Шефът на най-голямото отделение на НЗОК - това в столицата, Иванка Динева, която се върна там при започване на тази година дължи обществени пояснения за броя на инспекциите, резултатите от тях и имената на злоупотребилите със средства на Здравната каса лекари.

Д-р Алекс Оскар, който е началник на очната клиника в Александровска болница, както и на организацията на еврейската общественост " Шалом ", не се употребява с положително име измежду българските евреи поради порочния съгласно тях метод, по който даде някогашната им благосъстоятелност на днешния хотел " Рила " в София на забегналия хазартен необут с 19 обвинявания Васил Божков, след което се снабди със супер първокласен скъпарски апартамент в столицата.

Очевидно склонността на доктор Алекс Оскар към далавери е неутолима, поради което се е възползвал и от работното си място в Александровска болница и, набеждавайки някогашния й началник проф. Костадин Ангелов, в действителност е източвал Здравната каса с подправени хоспитализации, за което приказват и 3-те хиляди листа подправени негови доклади.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР