Решението на италианските власти да забранят на феновете на Айнтрахт

...
Решението на италианските власти да забранят на феновете на Айнтрахт
Коментари Харесай

От Айнтрахт обвиниха италианските власти за хаоса в Неапол

Решението на италианските управляващи да забранят на почитателите на Айнтрахт (Франкфурт) да участват на реванша от осминафиналите на Шампионската лига в сряда против Наполи докара до безпорядък и способства за произлизащото от това принуждение, обявиха от немският клуб. Феновете провокираха конфликти с полицията в италианския град преди мача, който Наполи завоюва с 3:0 и се класира за четвъртфиналите.

" Оставаме уверени, че възбраната за продажба на билети и за влизане и пътешестване не реализираха нищо. Лишаваш хиляди последователи от опцията да видят подобен мач, тровиш така и така напрегнатата атмосфера и най-после отново не можеш да попречиш на тези, които желаят да пътуват, да го създадат. Всичко беше квалифицирано и проведено - от сборния пункт на почитателите до превоза и по този начин нататък. Тази организация беше сменена от импровизация и безпорядък. Това не оправдава нищо, само че е част от историята ", сподели членът на борда на шефовете на Айнтрахт Филип Решке в изказване на клуба.

Италианските управляващи не разрешиха на немски почитатели да участват на мача заради опасения за допустимо принуждение след конфликти към първия мач. Опитите на Айнтрахт да анулира възбраната се провалиха, само че група последователи на немския клуб въпреки всичко пътуваха до Италия. След това почитателите се сблъскаха със силите за битка с безредиците преди мача и подпалиха полицейска кола, като към чиновниците на реда бяха хвърлени предмети, до момента в който преобърнати маси и столове лежаха разрушени на земята.

" Изключително съжаляваме за случилото се тук. Няма безусловно никакво опрощение за това принуждение. Може всички да сме се страхували от него, само че то е и остава недопустимо. Това вреди на футбола, на Айнтрахт (Франкфурт) и на нашите старания да отстояваме правата на всички почитатели, които биха желали да гледат футболен мач на стадиона тук без репресии и забрани ", сподели още Решке.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР