Решението на Илон Мъск тази седмица отново да продължи със

...
Решението на Илон Мъск тази седмица отново да продължи със
Коментари Харесай

Ще се върне и Тръмп в Twitter

Решението на Илон Мъск тази седмица още веднъж да продължи със договорката си за придобиване на Twitter може да докара до завръщането към платформата на някогашния президент Доналд Тръмп, в миналото най-влиятелният туитър в света.

Тръмп по-рано съпбщи, че ще остане в личната си обществена медийна платформа, Truth Social, вместо да се върне към Twitter, само че може да му е мъчно да устои на примамката на десетки милиони почитатели в Twitter.
-->
„ Наистина мисля, че не беше вярно да забранят Доналд Тръмп. Мисля, че това беше неточност “, сподели Мъск на конференция през май, като даде обещание да анулира възбраната, в случай че стане притежател на компанията.

От Twitter имат намерение да приключат договорката, отваряйки опция Мъск да поеме компанията в границите на седмици, в случай че договорката бъде приключена. Бордът и акционерите на компанията преди този момент са одобрили договорката, само че несигурността остава. Twitter ще би трябвало да реши по какъв начин да действа с Мъск, като вземе поради предходните му съмнения по отношение на договорката.

Тръмп, чиито туитове като президент постоянно движеха дневния ред във Вашингтон, окръг Колумбия, имаше съвсем 90 милиона почитатели, преди да бъде неразрешен за непрекъснато от платформата два дни след офанзивата на Капитолия на 6 януари.

Джак Дорси, който беше основен изпълнителен шеф на Twitter, когато компанията забрани Тръмп, само че от този момент напусна компанията, отговори на мненията на Мъск, като сподели, че е склонен, че не би трябвало да има непрекъснати забрани. По думите му възбраната на Тръмп е „ бизнес решение “.

Коментарите на Мъск пристигнаха тъкмо когато Тръмп се канида стартира да разгласява в личната си платформа за обществени медии, Truth Social. Тогава той сподели пред Fox News, че няма да се върне в Twitter, даже и да му бъде разрешено.

„ Няма да влизам в Twitter, ще остана на Truth “, споделя Тръмп пред Fox News и прибавя: „ Надявам се Илон да купи Twitter, тъй като ще направи усъвършенствания в него и е добър човек, само че аз ще остана на Truth. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР