Решението на Европейския съвет за приемането на България и Румъния

...
Решението на Европейския съвет за приемането на България и Румъния
Коментари Харесай

Политолог с гореща прогноза. Влизаме ли в Шенген


Решението на Европейския съвет за приемането на България и Румъния в шенгенското пространство ще зависи значително от това до какъв брой излъчваме сигнали за поредност на контрола на границите.

Това сподели пред Euronews Bulgaria политологът Христо Анастасов. Това, че един от огромните политически кавги в България беше към трафика на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ несъмнено не оказва помощ. Не би трябвало да има отрицателни сигнали към тези, които не желаят България и Румъния да влязат в Шенген.
-->
Умерен черноглед съм, с вяра да бъда опроверган.

За резултатите от изборите политологът Христо Анастасов даде два вероятни прочита – доста от същото и фаза две на рухването на предходното държавно управление. При втората хипотеза би трябвало да включим едно подводно съглашение, за което говореше състава на служебния кабинет, сред президента Радев и Бойко Борисов.

Независимо дали ще се сформира държавно управление или не – тези ще са старите нови, решаващи играчи в близко бъдеще. За самия избор би трябвало да отчетем една голяма отмалялост. Няма нищо по-страшно като сигнал от броя неотишли до урните. Бойко Борисов е отворен към всевъзможни евроатлантически обединения, само че не виждам никакъв проблем ролята на прикрито болшинство, каквото съставлява държавното управление на малцинството, да се извършва от „ Възраждане “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР