Решението на Boeing е в отговор на споразумението между Airbus

...
Решението на Boeing е в отговор на споразумението между Airbus
Коментари Харесай

Boeing планира да купи бразилския авиопроизводител Embraer

Решението на Boeing е в отговор на съглашението сред Airbus и Bombardier.

" Докато съм част от ръководството в страната, няма да разреша Embraer да бъде добита. "
Мишел Темер, президент на Бразилия Още по тематиката
Airbus с промени в управлението, готви се за преструктуриране

С смяната на част от мениджмънта компанията се пробва да почисти името си от корупционния скандал
18 дек 2017
Emirates избра Boeing пред Airbus за доставката на 40 самолета

Поръчката беше основна за европейската компания
14 ное 2017
Bombardier обмисля продажба на част от самолетния си бизнес

Airbus е измежду вероятните купувачи на активите съгласно Bloomberg
16 окт 2017
Airbus се концентрира върху китайския пазар

Производителят на самолети ще продаде сред 60 и 100 модела A380 на китайски самолетни компании
25 сеп 2017 Най-голeмият производител на самолети в света - американската компания Boeing, води договаряния за придобиването на бразилския съперник Embraer, оповестява Financial Times. Ако договорката бъде подписана, ще е най-голямата на Boeing от 1997 година, когато закупи различен главен състезател от сектора за 13 милиарда $ – американския авиопроизводител McDonnell Douglas.

Ситуацията

След като двете страни оповестиха новината за " евентуално обединяване ", цената на акциите на Embraer се усили с 22.5%. Специалисти считат, че сходно съглашение ще промени авиационната промишленост. Според тях въздействие оказва и оповестената през октомври договорка на Airbus с канадската група Bombardier за закупуване на мажоритарен дял в звеното ѝ за произвеждане на самолети от C-series. Teзи самолети на Bombardier са измежду директните съперници на най-големите машини на бразилската група от модела E-jets, като точно това е довело до договарянията сред Boeing и Embraer, настояват анализатори. Версиите на E-jets са няколко и побират сред 70 и 122 пасажери.

Програмата за произвеждане на C-series изпитва съществени компликации и от година и половина не е имала поръчка.

Липса на поддръжка

Бразилското държавно управление, което има мажоритарен дял в Embraer, разгласи, че би подкрепило евентуално партньорство, само че ще наложи несъгласие на всеки опит за придобиване на компанията. Президентът на Бразилия Микел Темер съобщи по време на среща с министъра на защитата Раул Юнгман, че няма да разреши друга компания да поеме контрола над Embraer.

Говорителят на Министерството на защитата Адриана Фортес разяснява, че наблюдават деликатно договарянията. Тя увери, че двете страни не са се договорили по нито един въпрос досега.

Роб Сталард, анализатор в консултантската Vertical Research Partners, разяснява, че вложителите в Embraer, която е най-големият авиопроизводител в Бразилия, не чакат закупуването на мажоритарен дял в компанията. Сталард изясни, че в това време наподобява, че утвърждават договорката сред Bombardier и Airbus. Според него сходни промени са невъзможни и поради присъединяване на бразилското държавно управление в Embraer.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР