Решението да се изгражда инфраструктура и мостове или хидроенергийни съоръжения

...
Решението да се изгражда инфраструктура и мостове или хидроенергийни съоръжения
Коментари Харесай

България и Румъния ще правят нови мостове и язовири на Дунав

Решението да се построява инфраструктура и мостове или хидроенергийни уреди ще бъде взето след среща на отрасловите министри от България и Румъния. Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов на брифинг след диалога с румънския си сътрудник Михай Тудосе в резиденция „ Евксиноград “, където се организира взаимно съвещание на двете държавни управления. Нашият министър председател добави, че по другите планове ще се търсят вложители, взаимно с румънската страна, като посочи, че тол системата и концесионирането ще дадат опция по-късно оборудванията да се изплащат.

Българският министър-председател приветства концепцията на румънския си сътрудник двете страни да излязат дружно на арабския и китайския пазар, с цел да могат да отговорят в по-висока степен на условията за количества и потенциал. Правейки търговски къщи и подпомагайки ги като страни, дружно с частния бизнес в земеделието, можем да си партнираме, с цел да покрием този безграничен пазар, уточни Борисов.

Премиерът подчертава също върху тематиката за Балканите. По думите му фактът, че в идната тройка за председателството на Съвета на Европейски Съюз, взе участие и Румъния, дава късмет Дунавската и Черноморската тактики да придобият доста действителни измерения. Борисов беше безапелационен, че България и Румъния работят освен в интерес на своите два народа, само че и на всички, давайки за образец кулоар номер 8.

Относно Шенген, Борисов съобщи, че е България и Румъния ще продължат да работят по тематиката с такт и дипломация и без доста страсти. Оценката сме получили от Европейската комисия, от Европейския парламент, няма какво да ни тормози от репутационна позиция, сподели още министър председателят. Той добави, че измежду тематиките на днешните диалози е била също енергетиката, като посочи, че неслучайно първият интерконектор е построен точно с Румъния.

Говорихме за инфраструктурата, само че не като самоцел. Двете страни ще бъдат конкурентоспособни в Европа, ще предложим и по-добър живот на нашите жители, съобщи от своя страна румънският министър-председател Михай Тудосе. Той добави, че двете страни оферират на Европейски Съюз една от най-безопасните граници и съдействието им във връзка с реда може да служи за модел. По думите му България и Румъния са острови на непоклатимост и

сигурност в района.

Съвместното съвещание сред държавните управления на България и Румъния завърши с подписването на двустранни документи в региона на превоза, енергетиката, труда и обществената политика, вътрешните работи и стопанската система.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР