Решение на местно ниво в Турция предизвика много коментарии.Местните власти

...
Решение на местно ниво в Турция предизвика много коментарии.Местните власти
Коментари Харесай

Пълен шах! Какво решиха в Турция

Решение на локално равнище в Турция провокира доста коментарии.

Местните управляващи в турско село не разрешиха на мъжете и дамите да честват дружно на празненства като сватби и изпращане на бойци с претекст, че това не подхожда на религията, оповестява уеб сайтът Хаберлер, представен от Българска телеграфна агенция.
-->
Решението, взето от кметството в с. Карааъз, окръг Бурса, и локалното Дружество за подкрепяне и взаимност, влиза в действие от 1 януари следващата година.

Съвместните смесени празненства на мъже и дами са неразрешени, защото съгласно решението на локалните управляващи " не са религиозно съобразни ". Хайри Сьонмез, ръководител на Дружеството за взаимност в Карааъз, разгласява решението в обществените мрежи.

" Преценено е, че от позиция на нашата вяра и поради недоволствата на хората от селото на нашите сватби, ритуали по къносването ( " къна геджеси ", организира се преди сватбената гала, бел.ред.), церемониите по обрязване, изпращането на бойци в казармата смесените мъжки и женски танци не са подобаващи.

Смята се за уместно дамите да провеждат специфични развлечения за дами в събота във време, несъмнено от домакина на сватбата. Умоляваме жителите на селото да се преценяват с това. Взетите решения са годни от 1 януари 2024 година ", се показва в решението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР