Решаваща среща ще има в Украйна. Генералният секретар на ООН

...
Решаваща среща ще има в Украйна. Генералният секретар на ООН
Коментари Харесай

Решаваща среща в Украйна. Ще промени ли хода на войната?

Решаваща среща ще има в Украйна. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш ще се срещне на следващия ден в Украйна с президента Володимир Зеленски и турския му сътрудник Реджеп Ердоган, съобщи Ройтерс.

Гутериш акцентира, че на идната тристранна среща в град Лвов, Западна Украйна, ще бъдат повдигнати редица въпроси като нуждата от политическо споразумяване на спора и въпросът за Запорожката АЕЦ, за обстрела на която Киев и Москва се упрекват взаимно.

Ръководство на Запорожка област, което е назначено от Русия, още веднъж прикани Организация на обединените нации да осъди офанзивите от украинска страна, съобщи бТВ.

В петък Гутериш ще бъде в Одеса, а след това ще посети координационния център в Истанбул за мониторинг на износа на зърно през Черно море. Той стана вероятен след подписаното през юли интернационално съглашение с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

В същото време управляващите в Киев оповестиха за съветски ракетни офанзиви в Одеска област и Харков, както и за масирано съветско нахлуване в Донбас, а съветската страна - за нов украински обстрел на Запорожката атомна централа.

Руското управление на Запорожка област прикани Организация на обединените нации да осъди обстрела на централата от украинска страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР