Републиканецът Доналд Тръмп понесе ново поражение, след като федерален окръжен

...
Републиканецът Доналд Тръмп понесе ново поражение, след като федерален окръжен
Коментари Харесай

Съдия в Пенсилвания отхвърли обвиненията за изборна измама

Републиканецът Доналд Тръмп понесе ново проваляне, откакто федерален областен арбитър в Пенсилвания отхвърли желае на неговия избирателен щаб да бъдат приети за недействителни милиони подадени по пощата бюлетини в щата, съобщи Ройтерс.

Съдия Матю Бран в Уилямспорт, Пенсилвания, съобщи, че на съда са били показани пресилени причини, неподкрепени от доказателства, и спекулативни обвинявания, по думите му, " безсистемно съшити също като чудовището на Франкенщайн ". Съдия Бран, номиниран от някогашния президент Барак Обама, съобщи, че " няма право да лишава правото на глас даже от една-единствена персона, още по-малко от милиони жители ".

Искът, импортиран от персоналния юрист на Тръмп Руди Джулиани, целеше да спре удостоверяването на успеха на демократа Джо Байдън в щата с аргумента, че някои окръзи погрешно са разрешили на гласоподаватели да поправят неточности в пощенските си бюлетини. Джулиани съобщи, че е отчаян от правосъдното решение. Но " то ще помогне на нашата тактика да отнесем случая до Върховния съд ", добави той.

Решението на арбитър Бран разчиства пътя за удостоверяването на успеха на Байдън в Пенсилвания, което би трябвало да стане на следващия ден. Щабът на Тръмп ще изиска от Трети областен апелативен съд във Филаделфия да преразгледа решението в скъсен период, добави Джулиани. Повечето от съдиите в този съд са номинирани от републикански президенти. Четирима са номинирани от Тръмп.

В Мичиган през вчерашния ден републиканци желаеха от щатските управляващи да изчакат 14 дни с удостоверяването на успеха на Байдън, което да разреши одит на бюлетините в окръг Уейн, включващ град Детройт, като се позоваха на " нередности ", без да посочат съответни доказателства. Байдън завоюва 154 000 гласа повече от Тръмп в Мичиган, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР