Републиканецът Джордж Буш, който беше президент на САЩ от 2001

...
Републиканецът Джордж Буш, който беше президент на САЩ от 2001
Коментари Харесай

Джордж Буш: САЩ могат да бъдат уверени в честността на изборите

Републиканецът Джордж Буш, който беше президент на Съединени американски щати от 2001 до 2009 година, разгласява изказване, в което поздрави Байдън за успеха му и увери американците, че техният "глас е преброен вярно ".

"Президентът Тръмп има право да изиска наново броене и да насочва правни провокации, тъй че всички нерешени въпроси ще бъдат правилно прегледани ", сподели той.

"Американският народ може да има убеденост, че тези избори са били фундаментално почтени, целостта им ще бъде доказана и резултатът от тях е явен ", съобщи Буш.

Той сподели също, че е разговарял по телефона с новоизбрания президент Джо Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис, с цел да ги поздрави.

Буш дефинира Джо Байдън „ добър човек, спечелил опцията да управлява и сплоти страната ни “, съобщи Нова телевизия.



Буш също поздрави Доналд Тръмп за извоюваната поддръжка на повече от 70 милиона американци и сподели, че гласовете им ще бъдат "чути посредством определени републиканци на всяко равнище на ръководство ".

Джордж Буш стана президент след доста тежка предизборна конкуренция във Флорида през 2000 година, която беше обект на яростни правни разногласия сред Буш и неговия конкурент Ал Гор. Гласовете във Флорида бяха преброени наново, което завърши месец след изборите с спорно решение на Върховния съд в интерес на Буш.

Statement by President George W. Bush:
— George W. Bush Presidential Center (@TheBushCenter)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР