Република Южна Африка замрази плановете си да започне да имунизира

...
Република Южна Африка замрази плановете си да започне да имунизира
Коментари Харесай

Южна Африка замрази плановете си да използва ваксината на АстраЗенека

Република Южна Африка замрази проектите си да стартира да ваксинира против COVID-19 медицинските служащи на първа линия с имунизацията на " АстраЗенека " (AstraZeneca). Това стана, откакто стана ясно, че съгласно малко клинично проучване имунизацията, създадена от британско-шведската компания взаимно с Оксфордския университет, не е ефикасна при попречване на лека до умерена форма на болестта, когато то е предизвиквано от най-разпространения в страната вид на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AP.

РЮА получи 1 милион дози от имунизацията на " АстраЗенека " и се очакваше да стартира да ги слага на медицински служащи в средата на месеца. Министърът на опазването на здравето Звели Мхизе обаче съобщи нощес, че съгласно предварителните данни от проучването препаратът обезпечава единствено " минимална отбрана против лека-умерена " форма на COVID-19, причинявана от така наречен южноафрикански вид на ковид. В резултат южноафриканските управляващи са решили да спрат краткотрайно потреблението на имунизацията, която е изглеждала ефикасна против първичния вид на ковид, изясни Мхизе. Той добави, че учени ще проучат дали препаратът на " АстраЗенека " предотвратява сполучливо тежка форма на COVID-19 или гибел след заразяване с южноафриканския вид на ковид.

Изследването, което към момента не е минало през критика, е обхванало 2000 души, множеството от които млади и здрави. Най-разпространеният в РЮА вид на ковид наподобява по-заразен и провокира нова смъртоносна вълна на COVID-19 в страната. Над 90 % от случаите на болестта в Южна Африка са провокирани от него. Вчера от екипа, създал имунизацията на " АстраЗенека " и Оксфордския университет, показаха очакване до есента да са подготвени с модифицирана ваксина, ефикасна против южноафриканския вид.

РЮА е най-тежко засегнатата от пандемията страна в Африка. Страната е на 15-о място в света по брой регистрирани инфектирани - близо 1,5 милиона. Над 46 хиляди души са умряли. С проби от врата на врата в съответните региони здравните управляващи в Англия се пробват да пресекат разпространяването на южноафриканския вид, преди той да се е популяризирал всеобщо и да подкопае английската имунизационна акция. До момента в Обединеното кралство са открити над 100 инфектирани с този вид на ковид. Англия оглавява черната статистика в Европа, с над 112 хиляди доказани смъртни случая, свързани с COVID-19. Тя обаче е по-напред от Европейския съюз с имунизационната акция, като 11,5 милиона британци към този момент са получили първа доза ваксина, отбелязва AP.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР