Репубика Китай и Чешката република сключиха споразумение за избягване на

...
Репубика Китай и Чешката република сключиха споразумение за избягване на
Коментари Харесай

Тайван и Чехия със споразумение за избягване на двойното данъчно облагане

Репубика Китай и Чешката република подписаха съглашение за отбягване на двойното данъчно облагане и попречване на укриването на налози. Последното бе подписано по-рано тази седмица в Прага и сложи основите за увеличение на вложенията и търговията, както и за възстановяване индустриалното и софтуерното сътрудничетво сред двете страни.

Пактът бе подписан от Уан Чун-и, представител на Икономическата и културна работа на Тайван в Прага, и Вацлав Жилек, който оглавява чешката Икономическа и културна работа в Тайпе. „ По силата на споразуенито налози не могат да бъдат налагани от двете страни върху едни и същи активи, приходи или финансови транзакции”, обявиха от Министрство на финансите, като допълниха още, че договорката включва и механизъм за разрешаване на разногласия.

Към момента Република Китай има подписани общо 32 двустранни данъчни съглашения със страни от целия свят, като единствено от Европа това са Австрия, Белгия, Франия, Германия, Италия, Швеция и Англия. Правителството е поело ангажимент да подписа сходни съглашения, основани на правилата на тъждество, взаимна полза и стимулиране на двустранните вложения и търговия, и с редица други страни.

По данни на Министерство на външните работи доста тайвански компании развиват своята активност на територията на Чехия, което на собствен ред е довело до основаването на 23 000 работни места. Статистиката сочи, че двустраннта търговия възлиза на над 644.8 млн. щатски $ за 2016 година, отбелязвайки растеж с 10.2 % на годишна база.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР