Репликата на Байдън, че Америка се завръща, очертава ясно разликата

...
Репликата на Байдън, че Америка се завръща, очертава ясно разликата
Коментари Харесай

Борислав Цеков: В доктрината на демократите хегемонията на САЩ е основна цел

" Репликата на Байдън, че Америка се завръща, обрисува ясно разликата в идеологическия метод от администрацията на Тръмп ". Това разяснява пред БНР Борислав Цеков от Института за съвременна политика.
Той акцентира, че са изцяло противоположни доктрините на републиканците и на демократите в Съединени американски щати във връзка с ролята им в света и по евро-атлантическото направление:
" Традиционно Демократическата партия има извънредно мощен ангажимент по евро-атлантическото направление и това е квинтесенцията в тази фраза на Джо Байдън.... В доктрината на демократите хегемонията на Съединени американски щати е съществена цел , по тази причина тяхната политика във връзка с Русия и Китай е много по-остра като изразителност и оценки ".

По думите на Цеков геополитическата картина на света е доста по-различна от тази, която е била преди години:

" Идеята, че в този момент Америка ще тропа по масата на останалия свят и ще постанова едностранно своята политика, е на практика нереализуема .... Трудно може да се чака останалата част от света да ръкопляска и да приема това покорно. Ще има яростна конкуренция и яростно политическо и икономическо опълчване ". 

Интервюто на Даниела Големинова с Борислав Цеков в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР