Реорганизацията на здравната система е най-голямото предизвикателство в момента. Това

...
Реорганизацията на здравната система е най-голямото предизвикателство в момента. Това
Коментари Харесай

Реорганизацията в здравната система - предизвикателството пред Ангелов

Реорганизацията на здравната система е най-голямото предизвикателство сега. Това стана ясно от думите на здравния министър Костадин Ангелов, който рапортува пред депутатите за обстановката у нас.

Вчера социалистите настояха той да се яви в Народното събрание, с цел да каже каква е пандемичната обстановка в страната. За това дали Ангелов да се яви в Народното събрание през вчерашния ден даже депутатите от ГЕРБ и Българска социалистическа партия се скараха.

Днес обаче министърът застана пред законотворците. Отменени са имунизации, профилактични прегледи и проектите интервенции за да се ограничи пандемията. От думите му стана ясно, че не сме достигнали най-критичния момент- 600 инфектирани на 100 000. При такава статистика и тогава ще се вкарат цели Covid лечебни заведения и по този начин наречени чисти лечебни заведения за останалите пациенти. При нужда ще се сътвори народен координационен център. 87 311 са инфектираните от началото на пандемията, от тях дейни към 12 ноември са 58 699. 3459 са инфектираните медици. 26 714 са излекуваните пациенти от началото на болестта. 121 са медиците, настанени в лечебни заведения, а 9 от тях се намират в интензивно поделение.

На 14 място сме в Европейски Съюз по заболеваемост, стана ясно още от думите на Костадин Ангелов. По отношение на смъртността сме на седмо място измежду членките, стана ясно от думите му. Министерство на здравеопазването е подхванало дейности за застраховане потребностите от ремдесивир. На второ място сме по невисок дял на медицински страни в Европейски Съюз след Гърция.

Наблюдава се засилено търсене на антибиотици и презапасяване измежду популацията. Няма дефицит на антибиотици в страната, съгласно министър Костадин Ангелов.

60 000 дози ще даде на аптечните мрежи роден производител. Иначе има аналогични лекарства в аптеките на тези, с които хората се презапасяват. Няма да ви неистина: време е за обединяване, сподели Ангелов. Думите под герба: Съединението прави силата, не са просто някакви слова, акцентира здравният министър. Ще направя даже и невъзможното, с цел да се овладее тази обстановка, акцентира той. Ще е мъчно, само че ще успеем, съобщи Ангелов, като съгласно него с дребни крачки ще спечелим борбата с ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР