Ремонтът на ул. Граф Игнатиев в София тече вече два

...
Ремонтът на ул. Граф Игнатиев в София тече вече два
Коментари Харесай

Гражданска инициатива започва подписка за спасяване на дърветата по ул. "Граф Игнатиев"

Ремонтът на ул. " Граф Игнатиев " в София тече към този момент два месеца, само че обещанията, които са направени във връзка с опазване на съществуващата дървесна растителност, надалеч не се съблюдават. Част от дърветата са отсечени, някои са развалени от строителните машини и немарливото отношение на служащите, други сега са с оголени корени и има заплаха да изсъхнат, това се споделя в писмо до медиите на новосъздадената гражданска самодейност " Зелени улици ".

Хората зад нея оповестиха, че стартират подписка с искане за преустановяване на пострадването и сечта на здрави дървета, засаждане на нови фиданки на мястото на унищожените дървета, а капиталовият план за ремонта на ул. " Граф Игнатиев " да стане публично притежание.

" През последните седмици са събрани огромен брой фотоси, доказващи безогледното заличаване на зеленото благосъстояние на София. Този снимков материал е безапелационен знак, че общината е мощно подвластна от строителните компании – планът очевидно е изработен за тяхно улеснение, а не в полза на София ", се споделя в позицията на организацията.

От гражданска самодейност " Зелени улици " считат, че строителните работи се правят некадърно и некачествено. От нея прецизират, че в сряда провеждат конференция по казуса, на която ще показват доказателства за изказванията си. На нея ще участват също представители на локална организация " Средец " на Политическа партия " Зелените " и Гражданска самодейност за публичен и релсов превоз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР