Ремонтът на пътя, който свързва Царево с Малко Търново, а

...
Ремонтът на пътя, който свързва Царево с Малко Търново, а
Коментари Харесай

Бургаски депутати: Първо спешен ремонт на пътя Царево – Малко Търново, после пълна рехабилитация

Ремонтът на пътя, който свързва Царево с Малко Търново, а по-късно и цялостната му рехабилитация, остава една от главните ни задания, обявиха народните представители от ГЕРБ-Бургас след приемането на Бюджет 2018.

" Няма по какъв начин в бюджета за идната година да се плануват 12 млн. лева за рехабилитация, поискани от опозицията, защото на този стадий не е направен план, по тази причина в диалог с министъра на Министерство на регионалното развитие Николай Нанков настоявахме да стартира планиране ", разяснява регионалният водач на ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев.

Въпреки това, с цел да покажат кардиналното си отношението към казуса, при гласуването на държавния бюджет през вчерашния ден, бургаските депутати от ГЕРБ поддържаха предлагането за 12 млн. лева, направено от опозицията. С това те дадоха знак, че по значимите за района планове би трябвало да се реализира консенсус.

През последните месеци народните представители организираха поредност срещи по отношение на положението на основната права, свързваща Южното Черноморие с вътрешността на Странджа. Те получиха увещание както от министър Нанков, по този начин и от шефа на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов, че първо ще се извърши ремонт в границите на към 3 млн. лева като редом с това ще започва и правенето на план за цялостна рехабилитация.

Готовият план е наложително изискване, с цел да се премине на идващ стадий и да се изискат средства от държавния бюджет, посочи Димитър Бойчев.

Отсечката, свързваща Царево и Малко Търново, не е ремонтирана повече от 40 години. Нейната значителност надвишава нуждата от естествени пътни връзки на хората от околните обитаеми места. Отсечката свързва крайбрежието и вътрешността на Странджа, а нейното реновиране има решаваща роля за развиване на различните форми на туризъм и съживяването на района.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР