Ремонтът на магистрала Тракия“ между Чирпан и Стара Загора е

...
Ремонтът на магистрала Тракия“ между Чирпан и Стара Загора е
Коментари Харесай

Комитова: Ремонтът на Тракия е качествен, но няма как да платим

Ремонтът на автомагистрала „ Тракия “ сред Чирпан и Стара Загора е изпълнен качествено, само че страната няма по какъв начин да заплати сега на строителите. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия тази заран  служебният министър по районно развиване Виолета Комитова. 

Причината е, че средствата не са заложени в бюджета за тази година и би трябвало да има Народно заседание, с цел да бъдат гласувани. Стойността на ремонта е 200 млн. лв.. Отсечката от Автомагистрала „ Тракия “ е била планувана като настоящ ремонт и за нея нито е направен план, нито е издадено строително позволение. Съответно, в случай че възникне недостатък, няма по какъв начин да се търси отговорност  от изпълнителя, разкри министърът. 

Комитова подсети, че съвсем всичките 1,5 млрд. лв. от бюджета  са минавали „ под прикритие “ като настоящи поправки – порочна и надълбоко неточна процедура на предходното държавно управление. 

„ Заварихме цяла България разкопана, с  раздадените милиард и половина в задатък и с нула пари в бюджета. В момента ние сме на минус 1 милиарда лв. “, призна Виолета Комитова. 

Министърът обаче изрично отхвърли, че пътното строителство е спряно и увери, че за зимното разчистване са обезпечени 100 млн. лв.. „ Но се оказа, че и за предходната зима на компаниите не е платено “, укори предходната власт Комитова, като посочи, че служебният кабинет беше  назначен напролет. 

В Министерство на регионалното развитие се разисква вид по какъв начин да се удвоят тол таксите за републиканската пътна мрежа. Според Виолета Комитова рейсовете, да вземем за пример, заплащат съвсем алегорични цени.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР