Ремонт на един от най-често използваните от русенци подлези –

...
Ремонт на един от най-често използваните от русенци подлези –
Коментари Харесай

Предстои ремонт на подлеза при Централна ЖП гара Русе

Ремонт на един от най-често употребяваните от русенци подлези – този при Централна ЖП гара, възнамерява общинското управление при стопляне на времето, оповестиха от пресцентъра на общината.

Дейностите ще се извършват от компанията за поправки и ще включват възобновяване и боядисване на тавана, както и замяна на осветлението.

По-рано профилирана комисия от общински чиновници ревизира положението на всички 23 подлеза в Русе, един от които е благосъстоятелност на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “. Установено е, че подлезите не заплашват сигурността на преминаващите, само че са в неприятно положение, неестетични са и основават дискомфорт. Много от оборудванията не се употребяват по предопределение и това е довело до несъразмерното им замърсяване. Най-честите повреди по тях са течове, липса на осветяване и на отводнителни решетки.

„ Проблем при множеството подлези се оказва нарушаването на хидроизолацията “, разяснява зам.-кметът на Русе Магдалина Илиева.

Желанието на Община Русе е при съществуване на задоволително финансови средства да се извършат и още поправки на местата, където е най-наложително и хората минават най-често. За задачата екип от Русенския университет „ Ангел Кънчев “ направи проучване на пътникопотока на подлезите по бул. „ България “ и предложи някои от тях да бъдат затворени заради липса на пешеходци.

Предстои Общинската комисия по организация и сигурност на придвижването към Община Русе да вземе решение по този въпрос.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР