Реми и в първия тайбрек. Нургюл Салимова излезе в решителната

...
Реми и в първия тайбрек. Нургюл Салимова излезе в решителната
Коментари Харесай

Реми в първия тайбрек. Битката продължава НА ЖИВО

Реми и в първия тайбрек. Нургюл Салимова излезе в решителната борба с рускинята Александра Горячкина за спечелването на международната купа по шахмат. Двете се впускат в тайбрек, откакто в постоянните две партии от финала между тях направиха две ремита. Първата стартира в 14:00 часа, като българката бе с белите фигури и приключи при реми.

Първи тайбрек
-->
Нурюгл стартира с d4, a Горячкина отговори с d5, което се разви в Лондонска система за дебюта на първата партия. В следствие Салимова съумя да завоюва доста положително позиционно преимущество с две проходни пешки, макар че бе притисната от времето. В последна сметка обаче рускинята съумя да се измъкне с повтаряне на ходове с пореден шах и на 42-ия ход бе оповестено тъждество.  

Започва се с два тайбрека с времеви надзор 25 минути плюс 10 секунди добавка на всеки ход. Ако след тези две партии няма победител се минава към два тайбрека с 10+10 време, в случай че и тогава няма резултат се пристъпва към нови две с времеви надзор 5 + 3. В краен случай се прибягва към решителна партия 3+2, до момента в който се излъчи победител.

За да стигне до борбата за трофея Нургюл стартира с победа над Чарлийз ван Зил от Южна Африка в първия кръг. След това последва премахване на полякинята Оливия Киолбаса. В третия пристигна триумф над Мари Ан Гомес от Индия, а в четвъртия над индонезийката Медина Варда Аулия. На четвъртфинала Салимова се изправи против Полина Шувалова и завоюва с 3:1 след един тайбрек преди да се стигне до борбата с Ана Музичук на полуфинала, взета след два тайбрека.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР