Ректорът на Национална спортна академия проф. Николай Изов се срещна

...
Ректорът на Национална спортна академия проф. Николай Изов се срещна
Коментари Харесай

Александър Везенков: Обучението ми в НСА е първата стъпка от бъдещите ми планове

Ректорът на Национална спортна академия проф. Николай Изов се срещна с българската баскетболна звезда Александър Везенков, студент в трети курс на НСА, с цел да го поздрави персонално за невероятния триумф в кариерата му – прекосяването му в НБА (Националната баскетболна асоциация) с екипа на Сакраменто Кингс.

27-годишният български национал стана част от международния баскетболен хайлайф преди дни като по този метод се трансформира във втория българин (след Георги Глушков), играл в NBA. Като първокласен състезател, в НСА „ Васил Левски “ той се образова в самостоятелна форма, а негов тутор e доцент Мариана Борукова - учител към катедра „ Баскетбол, волейбол, хандбал “.

„ Благодаря, че ми отделихте от времето си в днешния ден. Аз съм част от Национална спортна академия и образованието ми тук е първата стъпка от моите бъдещи проекти – да стана добър и сполучлив треньор след края на спортната ми кариера. Благодаря за вниманието към мен, и че през днешния ден всички вие сте тук “, обърна се Везенков към академичното управление.

Баскетболистът бе съпроводен от татко си, Сашо Везенков - баскетболист, някогашен изпълнителен шеф и старши треньор на БК „ Лукойл Академик “, ученик на НСА. С тях бе и треньорът Иван Коцев, който му оказва помощ в България, а понастоящем надгражда личната си професионална подготовка с образование в магистърската стратегия „ Спорт за високи достижения “ в НСА.

Като подаяние към сбирката на Академията от скъпи спортни реликви, ректорът получи от Везенков екипа на Олимпиакос, с който той игра на финала на Евролигата, а също екипа му от националния тим от шампионата Евробаскет и маратонките от последния му мач с националния отбор. Ценните движимости ще бъдат изложени в музейната експозиция на Образователния и олимпийски център, с цел да им се любуват всички гости, разгласи проф. Изов и пожела триумф на Александър Везенков в идния сезон.

„ Още един път желая да подчертая ролята на фамилията. Гордеем се с теб не по-малко от родителите ти, по тази причина, че те са възпитали подобен образован, работлив и учтив човек и състезател. NBA е най-престижната международна професионална баскетболна лига и от името на всички тук ти поисквам триумф в нея! “, обърна се към надарения играч ректорът на НСА проф. Изов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР