Рекордьорът сред турските дронове Akinci лети на надморска височина от

...
Рекордьорът сред турските дронове Akinci лети на надморска височина от
Коментари Харесай

Турски боен дрон постави нов рекорд


Рекордьорът измежду турските дронове Akinci лети на надморска височина от 11,6 километра
(снимка: Baykar / Twitter)

Безпилотен летателен уред за военни цели сложи връх измежду турските дронове във връзка с височина на полета, излиза наяве от изявления в обществените мрежи.

Дронът Akinci, създаден от Baykar, е съумял да доближи височина от 11,6 километра, да прекара 25 часа 46 минути във въздуха и да измине 7507 километра. Компанията, че набраната надморска височина е рекордна за турските дронове.
още по тематиката
Akinci е атакуващ военен дрон, оборудван с украински турбовитлов мотор AI-450S. Дронът направи първия си полет на 6 декември 2019 година, а през август 2020 година излетя вторият първообраз на Akinci с два турбовални мотора AI-450T на компанията Ивченко-Прогресс.

Това е и първият турски дрон, кадърен да изстрелва крилати ракети. Според разнообразни източници, Akinci ще бъде екипиран и с изкуствен интелект за повишение на информираността.

Akinci е първият турски дрон, кадърен да изстрелва крилати ракети
(снимка: Baykar / Twitter)

Междувременно, Русия има намерение да пусне на международния пазар за оръжия безпилотния уред Орион-E, който ще конкурира дрона на Bayraktar. Руски медии оповестяват, че към този момент са направени първите поръчки от клиенти за новия военен дрон.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР